Vukotića nijesu pitali za “prljave” policajce dok je bio u zatvoru

Vukotić je javno prozivao policajce i aprila 2015. godine, ali ga tada niko nije pozivao
133 pregleda 39 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 23.12.2016. 06:28h

Istražitelji nijesu saslušali Jovana Vukotića nakon što je prošle godine javno optužio inspektore da su na platnom spisku mafije, iako im je bio dostupan.

Iz Uprave policije prekjuče su kazali da će šefu škaljarskog klana omogućiti da kaže sve što ima o “ničim potkrijepljenim optužbama” koje se tiču navodnih kriminalaca sa značkama.

Kotoranin koji se u policijskoj evidenciji vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, sada je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Vukotić se ove sedmice oglasio nakon što mu je prijatelj teško povrijeđen u bombaškom napadu, u neposrednoj blizini njegovog brata.

Kazao je da je policija puna korumpiranih službenika, kao i da on ima spisak imena policijskih funkcionera i i inspektora koji uzimaju novac od kriminalaca.

Iz Specijalnog tužilaštva potom su saopštili da su tim povodom formirali predmet, dok su u policiji pokrenuli opsežnu istragu i kroz unutrašnju kontrolu.

On je u pismu “Danu” međutim, o navodnim “prljavim” policajcima govorio i aprila 2015. Tada je saopštio da su pojedini kotorski policajci “bili na platnom spisku kriminalaca došljaka, koje su obezbjeđivali ili su za materijalne koristi žmurili na kriminal preko kojeg su pokušali da Kotor naprave svojim gradom”.

Policija mu tada nije ponudila da konkretizuje optužbe, iako im je bio dostupan - tu poruku poslao je dok je bio iza spuških rešetaka, odakle je izašao u oktobru 2015.

“Vijesti” su u junu te godine pitale tužilaštvo - da li su provjeravali navode Kotoranina. Odgovor je stigao 11 mjeseci kasnije: “Tužilaštvo do sada nije provjeravalo navode iz pisma koje navodite u pitanjima”, piše u odgovoru.

Iz policije su prekjuče poručili da će Vukotiću, kada im bude dostupan, omogućiti da iznese konkretne dokaze, navodeći da će se u suprotnom njegovim tvrdnjama baviti tužilac.

“Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine...

Sistem je nemoćan jer u redovima broji desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca - kriminalaca. Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva”, kazao je Vukotić prije par dana.

On je “Vijestima” elektronskom komunikacijom saopštio imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata za koje tvrdi da su na platnom spisku mafije.

Kazao je i da želi da demantuje policijske podmetačine koje se u medijima plasiraju svakodnevno.

“Jovan Vukotić, kao i svi njegovi prijatelji uključujući pokojne Boretu i Đurića, nikada nisu imali veze sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina u nekoj tamo Valensiji...Dobro se zna ko je i za čiji interes to uradio, pa su im se apetiti povećali i pomislili da pored dužnih i nedužnih nastave da ubijaju sve redom. Tako su pokušali ubiti mene i Igora Dedovića i time konačno zavladati Crnom Gorom”.

Kokain je u Španiji nestao je 2014. godine i tada počinje serija likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini...

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Jovana Vukotića, njegovog brata Igora i Kotoranina Igora Dedovića policija godinama označava kao vođe škaljarskog klana, što je Vukotić demantovao.

Bonus video: