Ajković nije kriv što je pucao na lopove na svom imanju

Ajković je u Berislavcima, iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil, kojim je ranio Mladena Dobrovića 2013. godine
123 pregleda 22 komentar(a)
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.12.2016. 07:09h

Danilo Ajković nije kriv što je pucao na provalnike na svom imanju, u septembru 2013.

Tako je Viši sud potvrdio oslobađajuću presudu Ajkoviću za teško djelo protiv opšte sigurnosti, koju je izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Nenad Vujanović.

Ajković je u Berislavcima, iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil, kojim je ranio Mladena Dobrovića.

I u Višem sudu su konstatovali da je postupao u nužnoj odbrani i da je u postupku utvrđeno da su Dobrović i Igor Vukčević došli te večeri da ga opljačkaju.

Sudija Vujanović ranije je rekao da su neprihvatljivi iskazi Dobrovića i Vukčevića - da su došli da traže čamac i htjeli da se jave kada su prišli kući.

On je istakao i da, iako sudska praksa obično smatra da u sličnim situacijama dolazi do prekoračenja nužne odbrane, da je u ovom slučaju opravdana upotreba oružja.

“Iako su vidjeli da nekog ima u kući, iskazali su upornost da uđu u kuću, šta bi se desilo da su zaista ušli... to sudu govori da bi došlo i do napada na život i tijelo”, naveo je sudija.

Ajković je tvrdio da je morao da puca na provalnike u Zeti, jer mu je život bio ugrožen, da su mu provalnici više puta prije toga krali razne stvari sa imanja i da je jedan njegov komšija ubijen u sličnom događaju u Zeti.

Dobrović tvrdi da se te večeri našao na imanju Ajkovića, jer je tražio čamac koji mu je nestao.

Bonus video: