Uz podršku sa tribina žele da poprave utisak iz Sofije

Jedinstvu treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborio “zlatni set” i šansu da se domogne drugog kola.
67 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
OK Jedinstvo, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.12.2016. 10:29h

Prvi meč na povratku na evropsku scenu nakon devet godina za odbojkaše Jedinstvo Bemaxa nije bio uspješan – izabranici Darka Prebiračevića su u Sofiji, u prvom kolu CEV kupa, poraženi sa 3:0, praktično bez borbe.

Bjelopoljci su u glavnom gradu Bugarske shvatili da skauting prije meča nije pokazao pravu sliku od ekipi čiji je klub 15 puta šampion svoje zemlje (posljednji put 2009. godine) i 17 puta osvajač nacionalnog Kupa, i nekada bio redovni učesnik Lige šampiona.

Jedinstvo će večeras (19 sati) pred svojim navijačima pokušati da popravi utisak, eventualno i nešto više.

"Mi ćemo se potruditi da utakmicu učinimo što neizvjesnijom. Daćemo maksimum, koji, možda, nijesmo uspjeli da pružimo u prvom meču, kako bismo uspjeli da popravimo sliku koju nosimo iz prvog meča. Pokušali smo da se pripremimo što bolje, da izanaliziramo nedostatke koje smo imali u prvom duelu, kako bismo na našem terenu pružili što bolju partiju. Očekujem i veće prisustvo publike, smatram da naš klub i zaslužuje da nas naši sugrađani podrže u toj utakmici. A mi ćemo se na terenu potruditi da pravdamo njihovo povjerenje i napravimo neki dobar rezultat", rekao je trener Bjelopoljaca Darko Prebiračević.

Jedinstvu treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborio “zlatni set” i šansu da se domogne drugog kola.

"Levski je ozbiljna ekipa, respektabilna. U prvom meču su odigrali bolje nego što smo očekivali, nismo se, iskreno, i snašli u tom dugom putovanju do Sofije. Probali smo da damo maksimum, koji, očigledno, nije bio dovoljan, Levski je potpuno zasluženo i lagano pobijedio. Pred našom publikom, u drugoj atmosferi, u dvorani na koju smo mi navikli, utakmica će, međutim, biti sigurno drugačija, Pozivam publiku da dođe u što većem broju, jer smatram da će ovo biti utakmica kakvu nijesu imali priliku da gledaju u proteklom periodu. Biće to dobar, evropski meč, i nama će značiti što veća podrška. Nadam se da ćemo uz podršku sa tribina uspjeti da napravimo veliko iznenađenje, i nadoknadimo poraz u Bugarskoj", rekao je tehničar Jedinstvo Bemaxa Strahinja Kuburović.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom kolu igrati protiv holandskog Groningena.

"Mislim da revanš utakmica neće biti laka kao što je bila u Bugarskoj. Oni su dobra ekipa i imaju iskusne igrače, mislim da će biti teška utakmica", kazao je trener Levskog, Petar Šopov.

Bonus video: