Žaklina Oštir u večerašnjoj Dnevnici

Kakav radni dan je imala Žaklina? Je li dovoljno biti samo kreativan? Da li odlučnost isključuje nespretnost? Gledajte na TV Vijesti večeras od 20 sati
67 pregleda 0 komentar(a)
Žaklina Oštir, Dnevnica, Foto: Screenshot
Žaklina Oštir, Dnevnica, Foto: Screenshot
Ažurirano: 21.12.2016. 17:18h

U devetoj epizodi serijala emisije „Dnevnica“ koja se, u produkciji Agencije „Fabrika ideja“, prikazuje srijedom u 20 časova na TV Vijesti, poznata crnogorska glumica Žaklina Oštir, našla se u ulozi novog humanog heroja ove emisije. Tokom jednog dana, prema pravilima ove emisije, Žaklina je radila nekoliko poslova da bi zaradila novac za sedmočlanu porodicu Cerović.

Radni dan je počeo u podgoričkom prigradskom naselju Vrela ribnička, gdje porodica Cerović s mukom živi dane lica raseljenih sa Kosova. Nemaština i život u 20 kvadrata kolektivnog smještaja, nije oduzela osmjeh ovoj porodici. Ali nijesu ni navikli da im, osim Mitropolije iko pomaže, pa su u Žaklini vidjeli rijetko velikog heroja. Žaklina u njima bastion snage i porodične sloge. „Između ostalog, činjenica da su sve četiri curice jako dobri đaci, i pored toga što porodica dijeli 20 kvadrata životnog prostora, me je zadivila. To je za duboko poštovanje“, kazala je Žaklina.

Rad na nekolika mjesta nije bio jednostavan. Podrazumijevao je u više navrata njene umjetničke preferencije, ali nije mogla ni izbjeći onaj teži, fizički dio posla. „Ruku na srce nije ni pokušavala da se poštedi, naprotiv, ova izgledom krhka dama pokazala se snažnom i odlučnom.“ - konstatovao je Vladan Otašević, autor emisije.

Uz partnere serijala, markete IDEA, Dnevnica je u kuću Cerovića unijela namirnica u vrijednosti od više stotina eura.

Kakav radni dan je imala Žaklina? Je li dovoljno biti samo kreativan? Da li odlučnost isključuje nespretnost? Gledajte na TV Vijesti večeras u 20 sati.

Bonus video: