MUP i UP: Vukotiću će biti omogućeno da iznese sva svoja navodna saznanja

Iz policije navode da je Vukotić osoba koja je bezbjednosno–interesantna službama bezbjednosti, ne samo u Crnoj Gori već i regiona i zapadne Evrope, u bjekstvu je i za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu
60 pregleda 11 komentar(a)
Jovica Vukotić, Foto: Instagram
Jovica Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 21.12.2016. 15:42h

Ministarstvo unutrašnjih poslova, (MUP) i Uprava policije (UP) provjeriće navode Kotoranina Jovana Vukotića, poručeno je iz policije.

Oni su kazali da je u tekstu Vijesti koji je objavljen danas pod nazivom "Imam spisak policajca koje plaća mafija", dat medijski prostor za teške i ničim potkrijepljene optužbe Vukotića.

Iz policije navode da je Vukotić osoba koja je bezbjednosno–interesantna službama bezbjednosti, ne samo u Crnoj Gori već i regiona i zapadne Evrope, u bjekstvu je i za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu.

„Vijesti inače, prije objavljivanja teksta, nijesu tražile od Uprave policije MUP-a izjašenje u vezi ovih navoda“, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Oni su istakli da ne posjeduju ni saznanja ni indicije koje bi ukazale na sumnju da određene policijske starješine ili policijski službenici primaju novac od kriminalaca ili da su na bilo kakvom tzv. platnom spisku kriminalnih grupacija.

„Da takve sumnje postoje, Uprava policije MUP-a bi preduzela aktivnosti da se takvi policijski službenici liše slobode i procesuiraju, kao što je i do sada činila za sva krivična djela za koja su srećom malobrojni policijski službenici bili osumnjičeni. Samim tim ovakva ničim potkrijepljena i javno objavljena izjava šteti ugledu policijskih službenika i cijele službe“, poručili su iz policije.

Istakli su da će MUP i Uprava policije u svakom slučaju preduzeti aktivnosti kako bi ovi navodi bili provjereni.

„Nadležne operativne cjeline Uprave policije će, kada Vukotić bude dostupan našim organima, prikupiti obavještenje na zapisnik od njega u vezi sa navedenim, čime će mu biti omogućeno da iznese sva svoja navodna sazanja, imena i navodne konkretne dokaze u vezi ovih optužbi, a policija će o svemu obavijestiti nadležnog tužioca“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije od Vukotića, čim bude dostupan nadležnim organima, uzeti izjavu povodom navoda u tekstu i insistirati na predočavanju konkretnih imena i dokaza, sa čime će takođe upoznati nadležnog tužioca.

„Ukoliko Vukotić ne bude iznio konkretne dokaze za navedeno, nadležni tužilac će se izjasniti u vezi sa pravnom kvalifikacijom njegovog ovakog istupanja u javnosti“, poručili su iz policije.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet zbog tvrdnji Vukotića.

Bonus video: