DF: Vukotić da kaže ko su policijski funkcioneri na platnom spisku mafije

"Činjenica da je izbrisana granica između aktuelne vlasti i organizovanog kriminala, dovela je do toga da su obračuni klanova po crnogorskim gradovima, u kojima stradaju i nevini ljudi, postali uobičajena pojava"
77 pregleda 16 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.12.2016. 15:14h

Demokratski front (DF) poziva Kotoranina Jovana Vukotića da javnost upozna sa imenima visokih policijskih funkcionera koji se nalaze na platnom spisku mafije, saopšteno je danas iz tog političkog saveza.

Kotoranin Jovan Vukotić saopštio je juče da policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet zbog tvrdnji Vukotića.

"Njegove tvrdnje i saznanja koja ima mogu da budu od velike važnosti za početak raskrinkavanja organizovanih kriminalnih grupa koje se nalaze pod kontrolom režima, ANB-a i ljudi iz vrha Uprave policije. Činjenica da je izbrisana granica između aktuelne vlasti i organizovanog kriminala, dovela je do toga da su obračuni klanova po crnogorskim gradovima, u kojima stradaju i nevini ljudi, postali uobičajena pojava. A kada se tome doda i da se u ovom trenutku na čelu vlade nalazi čovjek iz tajnih policijskih struktura, onda građani sa pravom strahuju jer ne postoji institucija koja može da im garantuje sigurnost", navodi se u saopštenju DF.

U saopštenju se dodaje da je Crna Gora je decenijama žrtva režima kojim rukovodi osoba koja se nalazi na čelu organizovanog kriminala i koja je tu mafijašku hobotnicu razvila svuda po regionu.

"Zbog te sprege vlasti i kriminala ne postoji normalno funkcionisanje države, ne postoje normalni i fer izbori, najvažnije institucije su pod kontrolom mafije, i zato vlada veliko uznemirenje kod naših građana koji su suočeni sa činjenicom da u Crnoj Gori bjesni rat kriminalnih klanova u kojima se nalaze i visoki policijski službenici. Zbog svega toga, a prvenstveno zbog bezbjednosti naših građana, neophodno je da javnost za početak zna imena onih u policiji i ANB-u koji ili sarađuju sa organizovanim kriminalom ili se nalaze na čelu tih kriminalnih grupa. Lako se prepoznaju ti korumpirani likovi, zato što njihovo bogatstvo, vile, skupocjeni stanovi, bijesni automobili, velike jahte, su najbolji dokaz da to nije stvoreno od skromne plate koju primaju nego je direktno rezultat šverca narkotika, prodaje bijelog roblja i saradnje sa organizovanim kriminalnim grupa. U Crnoj Gori se zna sve, i tužilaštvo, neko bolje, a ne ovo, treba redom da procesuira ova lica iz policije i ANB-a, a zatim i oduzme imovinu koju su nezakonito stekli", rekli su iz DF.

DF konstatuje da odgovornost zbog ovakvog "očajnog bezbjednosnog stanja u Crnoj Gori snose i oni koji su nakon izbora podržali Mila Đukanovića i njegovu partijsko-kriminalnu organizaciju i tim potezom, svjesno ili nesvjesno, pomogli organizovanom kriminalu".

Bonus video: