SSSCG: Na sastanku s Markovićem uputili smo oštar protest

Iz SSCG su poručili da ta sindikalna organizacija ne podržava rješenja koja idu na štetu zaposlenih i da će aktivnosti usmjeriti na njihovu zaštitu
1 komentar(a)
SSSCG, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore
SSSCG, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.12.2016. 14:52h

Savez sindikata (SSCG) će, nakon sjednice Skupštine te sindikalne asocijacije u petak, uputiti Vladi platformu koja će predstavljati mehanizam zaštite stečenih prava zaposlenih u javnom sektoru.

Iz SSCG su saopštili da su predstavnici te sindikalne asocijacije na današnjem sastanku sa premijerom Duškom Markovićem, uputili oštar protest zbog načina predlaganja mjera Vlade, koje su donesene bez učešća te radničke organizacije kao socijalnog partnera.

Sastanak predstavnika SSCG i Markovića organizovan je povodom predloženih mjera Vlade.

"Zbog značaja tih pitanja, u toku dana je u prostorijama SSCG održan i sastanak predsjednika granskih sindikata iz javnog sektora sindikalne asocijacije, na kojem je zaključeno da se nakon sjednice Skupštine te radničke organizacije Vladi uputi platforma koja će predstavljati mehanizam zaštite prava zaposlenih u javnom sektoru", navodi se u saopštenju.

Iz SSCG su poručili da ta sindikalna organizacija ne podržava rješenja koja idu na štetu zaposlenih i da će aktivnosti usmjeriti na njihovu zaštitu.

Bonus video: