RADIO SA ALEKSIĆEM U KASARNI

Golubović tražio 30.000 eura jer je prepoznao napadača na Šukovića

Golubović je zahtjev poslao ministru Nuhodžiću
356 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Golubović, Foto: Boris Pejović
Veselin Golubović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2019. 22:04h

Podgoričanin Veselin  Golubović  podnio je juče zahtjev da mu se dodijeli nagrada od 30.000 eura, jer je ranije prijavio da je prepoznao pukovnika Radovana Aleksića kao napadača na inspektora Predraga Šukovića.

Prema podacima “Vijesti”,  Golubović  je zahtjev predao Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i naslovio ga na ministra Mevludina Nuhodžića.

On je 24. novembra saslušan kao svjedok u Višem državnom tužilaštvu u predmetu pokušaja ubistva nekadašnjeg načelnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Tužiocu Željku Tomkoviću ispričao je da nema nikakvih nesporednih sazanja o krivičnom djelu koje se Aleksiću stavljaju na teret, ali je rekao da je bivšeg vojnog bezbjednjaka prepoznao na fotografiji policije.

“Po izgledu, držanju tijela, hodu, izgledu lica, posebno donjeg dijela lica koji se vidio ispod šešira koji je imao na glavi, kao i po kompletnoj fizičkoj konstituciji kao vojnog lica, jer vojna lica uglavnom imaju sportsku građu”, rekao je ranije  Golubović .

Objasnio je da Aleksića poznaje, jer su skupa radili u kasarni “Masline”.

Tada je, međutim, tužiocu rekao da ga nije vidio 16 godina.

Nekadašnji vojni obavještajac - Aleksić, uhapšen je početkom oktobra na graničnom prelazu Dobrakovo, zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije Šukovića.