Više osoba uhapšeno zbog ulične prodaje droge u Nikšiću

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju uhapšeni su Dejan Delibašić (27), Tadija Ćorović (30), Goran Nikitović (28), Tomo Vučković (28), Vojin Adžić (22), Darko Subotić (32), Petar Musović (35) i Pero Pilipović (37)
582 pregleda 16 komentar(a)
hapšenje Nikšuć, Foto: Svetlana Mandić
hapšenje Nikšuć, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.12.2016. 16:13h

U Nikšiću je jutros u ranim jutarnjim satima uhapšeno više lica koji su osumnjičena za uličnu prodaju narkotika.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju uhapšeni su Dejan Delibašić (27), Tadija Ćorović (30), Goran Nikitović (28), Tomo Vučković (28), Vojin Adžić (22), Darko Subotić (32), Petar Musović (35) i Pero Pilipović (37).

Lica su lišena slobode po nalogu Višeg državnog tužilaštva zbog sumnje da se duži period bave ulićnom prodajom narkotika.Krivičnom prijavom je obuhvaćen i Dragan Miljanić koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih djela.

Akcija je sprovedena u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika što je, kako su kazali iz policije, prioritet i u nardnom periodu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je realizacijom ove akcije "presječan lanac distribucije narkotika na uličnom nivou, a policijski službenici su tokom njenog višemjesečnog sprovođenja, do danas, izvršili 27 zaplena opojne droge marihuana, heroin i kokain".

"Policijski službenici ovog Odsjeka i CB Nikšić su danas, uz podršku službenika Posebne jedinice policije, a po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na devet lokacija. Prilikom pretresa stanova na dvije lokacije pronađena je razasuta praškasta materija svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je na još dvije lokacije pronađeno 55 pakovanja suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Postoji sumnje da su i ove droge, pronađene prilikom pretresa, bile namijenjene uličnoj prodaji na području Nikšića i šire. Slobode je danas, prilikom pretresa, lišeno osam lica iz Nikšića: D.D. (27), T.Ć. (30), G.N. (28), T.V. (30), V.A. (22), D.S. (32), P.M. (34) i P.P. (37), dok se deveto osumnjičeno lica, D.M. iz Nikšića, već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela. Protiv svih devet lica je podnijeto pet krivičnih prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i to na način što su nabavljali i vršili uličnu distribuciju opojnih droga marihuana, heroin i kokain", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, osim navedenih krivičnih prijava, podnijeli i 27 prekršajnih prijava protiv još 27 lica zbog posjedovanja droge.

Bonus video: