ODBOJKA: REVANŠ MEČ PRVOG KOLA CEV KUPA

Milačić: Na ovom meču treba da pokažemo zube

69 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Milačić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Milačić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.12.2016. 10:35h

Da li je osvojen set u Inzbruku nagovještaj da, ipak, mogu da urade nešto više u revanšu, ili je poraz od 3:1 iz prvog meča realan odnos snaga protiv Tirola, pokazaće večerašnji revanš u Baru - odbojkašice Luke Bar na svom parketu protiv austrijskog predstavnika će pokušati da se domognu drugog kola CEV kupa.

"Prvi meč je pokazao da možemo, nadam se da ćemo to pokazati i u revanšu", kaže za "Vijesti" trener Luke Bar Vladimir Milačić.

"Moramo smanjiti greške na prijemu i servisu, i one indirektne greške koje se ne vide iz statistike, da teške lopte održimo u igri, da malo bolje blokiramo", dodaje strateg "sirena".

U redovima crnogorskog šampiona se nadaju da će im pomoći i „Topolica”, koja se razlikuje od dvorane u kojoj su Baranke igrale u Inzbruku.

"Nadam se da ćemo odigrati bolje pred našom publikom. Tamo je sala bila mala, prenatrpana, iako sa samo 300 gledalaca, sa jakom muzikom, i nije nam odgovarala. Mi nemamo iskustvo tih ozbiljnih utakmica. Nemaju ni oni neku ligu, ali imaju bolju nego našu, imaju i četiri strankinje u ekipi, a to mnogo znači u ovakvom odnosu snaga", dodaje Milačić.

Barankama je potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborile „zlatni set” i šansu da se domognu 2. kola - dvomeča sa poljskim Lođom.

"Nadam se da možemo da izborimo zlatni set, a onda ćemo vidjeti. Nije neka razlika između dvije ekipe, a mi moramo puno hrabrije, pametnije, iako imamo mladu ekipu, dok Vesna Joksimović i dalje ima problema sa leđima, ali ona pruža koliko može u ovom trenutku. Jednostavno, treba da pokažemo zube", zaključio je Milačić.

Utakmica u "Topolici" počinje u 18 sati.

Preporučujemo za Vas