Martinović se oporavlja u bolnici: Trećina tijela pod opekotinama

Istražitelji ipak vjeruju da je glavna meta napada bio Igor Vukotić, jedan od navodnih šefova škaljarskog klana koji je ostao nepovrijeđen u napadu. “Vijestima” je rečeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod zadnjeg sjedišta, na lijevoj strani iznajmljenog “opel astre”
288 pregleda 14 komentar(a)
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Marko Martinović eksplozija vozila Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.12.2016. 07:49h

Podgoričanin Marko Martinović u Crnu Goru ušao je osam dana prije nego je preksinoć pokušano njegovo ubistvo, tvrde pouzdani izvori “Vijesti”.

Istražitelji ipak vjeruju da je glavna meta napada bio Igor Vukotić, jedan od navodnih šefova škaljarskog klana koji je ostao nepovrijeđen u napadu.

“Vijestima” je rečeno da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod zadnjeg sjedišta, na lijevoj strani iznajmljenog “opel astre”.

Navodno i ta okolnost dovela je do toga da Martinović preživi bombaški napad u ponedjeljak veče oko 18 časova u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici.

Martinović se zbog ozbiljnih opekotina oporavlja u posebnoj sobi Plastične hirurgije Kliničkog centra.

Direktor Urgentnog bloka KC-a Nermin Abdić kazao je “Vijestima” da je 35 odsto njegovog tijela u opekotinama.

“To su opekotine uglavnom I i II stepena, ali kako je zahvaćen veliki dio kože, takve povrede mogu da se iskomplikuju. Tokom oporavka gube se albumini, proteini i elektroliti i sve to otežava stanje”, pojasnio je Abdić.

Martinović ima opekotine po glavi, licu, leđima ali i obje šake su mu stradale tokom napada.

“Vijestima” je u policiji rečeno da istražuju taj slučaj.

Tragovi eksploziva upućeni su u Forenzički centar, gdje će se nakon vještačenja znati koja vrsta eksploziva je korišćena u napadu.

“Smatramo da nije bila prevelika količina. Jer da jeste, Martinovića ne bi spasilo ni to što je na zadnjoj strani automobila bila zakačena naprava”, kazao je sagovornik iz UP.

Duško Marković: Država ne može eliminisati kriminalne obračune

Premijer Duško Marković kazao je juče da vjeruje da država ne može eliminisati kriminalne obračune, jer su u pitanju veliki interesi i veliki novac, koji se ne stvara u Crnoj Gori.

“Nego koji preko Crne Gore očigledno cirkuliše širom Evrope, pa i preko Atlantika”.

Najavio je da će se ozbiljno pozabaviti mjerama koje treba da obezbijede veći nivo sigurnosti u Crnoj Gori i manje prostora za kriminalne obračune.

Marković je rekao da je terorističke aktivnosti i djelovanje organizovanih kriminalnih grupa imaju trend rasta i da je siguran da je to povezano:

“I da se posljedično odražava i na pitanja bezbjednosti i sigurnosti u svakoj državi pojedinačno”.

Rekao je da vjeruje da će odmah nakon novogodišnjih praznika imati sastanak sa cijelim bezbjednosnim sektorom: “I dati im jasne zadatke kako da se sistematično i ozbiljno uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da nemamo scene o kojima ste govorili”.

Bonus video: