Jovan Vukotić: Imam spisak policajaca koje plaća mafija

"Jovan Vukotić, kao i svi njegovi prijatelji, uključujući pokojne Boretu i Đurića, nemaju veze sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina"
1586 pregleda 184 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Jovan Vukotić, Foto: Vijesti
Ažurirano: 21.12.2016. 06:31h

Kotoranin Jovan Vukotić saopštio je juče da policija puna kriminalaca sa značkama, koji su na platnom spisku mafijaških šefova.

Navodni vođa škaljarskog klana tvrdi da zahvaljući tome u Crnoj Gori svakog dana ginu i nedužni ljudi - jer prljavi policajci čiste teren samo za njihove prijatelje i to je jedino što ih zanima.

Vukotić se oglasio nakon je njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović teško povrijeđen u eksploziji bombe postavljene na automobilu. Njegov brat Igor Vukotić spremao da se uđe u to vozilo, ali nije povrijeđen.

"Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 eura mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 eura od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine", rekao je Vukotić.

"Sistem je nemoćan da izbori sa svim tim, pa je najlakše sve zataškati i mene i moje prijatelje proglasiti krivima. Nemoćan je sistem jer u redovima broji desetine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca - kriminalaca. Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva”, kazao je Vukotić.

On je “Vijestima” juče saopštio imena nekoliko policijskih funkcionera, inspektora i bivših tajnih agenata za koje tvrdi da su na platnom spisku mafije.

"To su provjereni igrači, duboko upleteni u te aktivnosti. Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tjera sa funkcija. Gledaju da se što bolje ustoliče i da bolje zarade, jer je policijska plata mala, a treba pratiti trendove”.

Za jednog od policijskih starješina tvrdi da je "dugogodišnji prijatelj sa jednim od 'čuvenih' sadašnjih vođa neprijateljske grupe, koja na sve načine pokušava da zavlada Crnom Gorom i regionom".

"Mada to nikad neće postići, jer ja možda i ne moram biti živ, biće neko drugi ko će to da im uskrati".

Rekao je da je u njegovom gradu smrt na svakom ćošku, ali da je tamošnjim policajcima jedina briga da Vukotićima i njihovim prijateljima oduzmu blindirani automobil.

"Iako su u svojim redovima imaju dokazane korumpirane policajce, najpreče im je da svakodnevno pritiskaju sud kako bi se meni izrekla tromjesečna kazna za devet metaka nađenih prije četiri godine na kojima nisu moji otisci i moj DNK... Od Kotora prave 'čist' grad, kako bi njime zapravo zavladala njihova grupacija ili klan kako ih zovete".

Uprkos svemu tome, tvrdi, korumpirani policajci i dalje od njega prave čudovište...

"Sad pokušavaju da zamažu oči javnosti i od mene da naprave čudoviste... Je li im cilj da me dovedu u Spuž nezakonito kao i prošli put i da me neko tamo ubije kao Dalibora Đurića. Ili su mislili da me zaključaju kao Jovanovića u ćeliju na nekoliko mjeseci, jer mi ne mogu garantovati bezbjednost”.

On je kazao da i političari ponavljaju da organizovanog kriminala nema bez jake sprege mafije i pojedinaca iz sistema, a da se u Crnoj Gori to dokazuje kroz nedjela jedog od uticajnih službenika ANB-a.

"Podmetnuli su i nekoliko krivičnih djela, a dokazano je da u tim periodima niti ja, niti moji prijatelji nisu mogli da ih izvrše. Sve to da bi oni mogli da zauzmu poziciju koju su dobro izrežiranim planovima osmislili - da vladaju i da u Crnoj Gori stvore veliku kriminalnu organizaciju koja će vremenom postati jača od države”.

Vukotić je rekao da želi da demantuje policijske podmetačine koje se u medijima plasiraju svakodnevno.

"Jovan Vukotić, kao i svi njegovi prijatelji uključujući pokojne Boretu i Đurića, nikada nisu imali veze sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina u nekoj tamo Valensiji. Jovan Vukotić u tom periodu bio je na izdržavanju jednogodišnje zatvorske kazne. Đurić takođe. Dobro se zna ko je i za čiji interes to uradio, pa su im se apetiti povećali i pomislili da pored dužnih i nedužnih nastave da ubijaju sve redom. Tako su pokušali ubiti mene i Igora Dedovića i time konačno zavladati Crnom Gorom. Ne znam samo koju titulu bi naslijedili pošto mi nemamo titule, ali imamo stav i kodeks da prijatelje nesrećno nastradale nikad ne zaboravljamo”, kazao je Vukotić.

Kokain u Španiji nestao je 2014. godine i tada počinje serija likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini...

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Crvena potjernica, jedan pištolj i potraga vojske specijalaca

"Pitao bih javno policiju - odakle to da je Jovan Vukotić državni neprijatelj broj 1 i čime sam to zaslužio. Odakle crvena potjernica na osnovu krivičnog djela iz 2012. godine za izazivanje opšte opasnosti, a za koje nikad nisam imao pritvorski osnov i za šta sam jednom oslobođen”, rekao je Vukotić.

On je kazao da pored svega što se dešava - glavni državni problem je pištolj koji je policija nedavno pronašla u njegovom automobilu:

"Za jedan, jedini pištolj procesuiraju tri lica, iako je jedno od njih odmah preuzelo odgovornost. Odugovlače namjerno, navodno čekajući rezultate DNK vještačenja. Najveći problem im je i bjekstvo Jovanovića, koga traži vojska sajovaca, nego sva zlodjela koja se dešavaju", saopštio je Vukotić u izjavi koja je dostavljena elektronskim putem.

Kartel plaća i neke medije da pljuju

Jovica Vukotić kazao je i da zna ime agenta ANB-a koji sarađuje sa članovima kavačkog klana:

"I spletkari službom i komunicira sa nekim medijima. Znam i koji od medija se finansira od kartela i koji je zadužen da pljuje, laže i sprda se sa ljudskim sudbinama i životima. Ali im te zamisli neće proći, jer ne živimo u Italiji", rekao je Vukotić "Vijestima".

Bonus video: