Budvanska rivijera dobila novi triler i izborila drugo kolo

Crnogorski šampion će u drugom kolu ovog takmičenja igrati sa francuskim Ajačijom, koji će imati prednost meča kod kuće u revanšu.
50 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
OK Budvanska rivijera, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.12.2016. 19:40h

Sa dva dobijena trilera, odbojkaši Budvanske rivijere su se plasirali u drugo kolo CEV kupa - nakon pobjede od 3:2 u Finskoj, izabranici Milana Markovića su i pred svojim navijačima savladali Loimu sa 3:2 i sebi osigurali još barem dva evropska meča.

Crnogorski šampion će u drugom kolu ovog takmičenja igrati sa francuskim Ajačijom, koji će imati prednost meča kod kuće u revanšu.

"Zadovoljan sam pobjedom, a svi zajedno smo izuzetno zadovoljni prolazom, i prilikom da igramo još dva meča u Evropi, što će, svakako, puno značiti našoj ekipi. Peti set ovog meča je bio izuzetno napet i težak, ne bi bilo nezasluženo ni da su ga gostili dobili. Drago mi je, ipak, što nismo igrali „zlatni” set, koji bi bio prava lutrija, a na kraju smo sa dvije pobjede zaslužili prolaz", izjavio je nakon meča trener Budvana Milan Marković.

Kao i u prvom duelu, Budvani su vodili 2:0, gosti su izjednačili na 2:2, a onda je Rivijera u petom setu stigla do pobjede, iako su Finci prvi stigli do set lopte na 14:13 i šanse da se domognu „zlatnog seta".

"Bolno je. Imali smo utakmicu u rukama, mislim da smo je izgubili u drugom setu, gdje smo sa nekoliko naših grešaka doveli Budvansku rivijeru u situaciju da okrene rezultat i uzme drugi set. Naš najveći problem je bio u bloku jer smo propustili toliko prilika što odavno nisam vidio. Budvanska rivijera igra sa tri napadača, nema tu neke velike taktičke glavobolje. Nažalost, to je bila lijepa prilika za moje momke da pobijede i prođu u drugo kolo CEV kupa", rekao je trener gostiju Dragan Mihailović.

Kao u prvom meču (30 poena), Marko Nikolić je i u revanšu bio najbolji u budvanskom timu sa 32 poena i 57 odsto realizacije napada i kontranapada. Još uspješniji na drugoj strani bio je kenijski korektor Mihael Čemos sa 37 poena i čak 71 odsto uspješne realizacije napada i kontri.

"Malo je reći da sam prezadovoljan, ali i umoran. Ali, to je je normalno. Srećan sam, nevjerovatna pobjeda, slično kao u prvom duelu. Nakon 2:0 ponovo je došlo do pada, oni su igrali bez puno grešaka i natjerali nas na dosta pogreški. Peti set je bio izjednačen, odlučila je jedna lopta", rekao je Nikolić.

Budvanski tim sezonu na evropskoj sceni počeo je u Ligi šampiona, ali je u drugom kolu, u oba meča, poražen od danskog Gentoftea (3:0, 3:1).

Budvanska rivijera - Loimu 3:2 (25:22, 25:23, 20:25, 21:25, 17:15)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 200. Sudije: Belsbi (Norveška) i Čumak (Rusija). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 67, Loimu 64. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 13, Loimu 15. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 7, Loimu 2. Greške: Budvanska rivijera 29, Loimu 21.

Budvanska rivijera: Zoranić 1, Mamedov 10, Marović, Kastratović, Lečić, Lakčević (libero 1), Nikolić 32, Ivanović 5, Hurtado 8, Kilko 13, Karabali 12, Dokić (libero 2), Prušević 6.

Loimu: Čemos 37, Maršman 8, V. Sivonen (libero 1), Martila 10, Kouki, Gregori 13, Sarinen, Boričev 7, K. Sivonen, Juntura 5, Vetrio 1, Rantanen (libero 2).

Bonus video: