Vremeplov: Akcija UP protiv petardi

1 komentar(a)
petarde, Foto: Luka Zeković
petarde, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2018. 07:46h

Svake godine, uoči i za vrijeme novogodišnjih praznika, u Crnoj Gori djeca stradaju od petardi, vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava. Posljedice bivaju fatalne i trajne - trajan gubitak vida, amputiranje prstiju na rukama... Uprava policije je donijela plan djelovanja i organizovala radne grupe u svim opštinama, koje će se baviti prevencijom i suzbijanjem prodaje i upotrebe pirotehnike.

Predstavnici Ekspoziture za javni red i mir u podgoričkoj Područnoj jedinici održali su sastanak sa predstavnicima Tržišne inspekcije, Komunalne policije, Hitne pomoći i medija, na kojem su određene smjernice za borbu protiv prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava. Roditelji su upozoreni ada spriječe svoju djecu u kupovini i korišćenju opasnih sredstava, a prodavci se mogu suočiti sa novčanim kaznama, zatvaranjem prodajnih objekata, pa i prekršajnim i krivičnim prijavama.

Na početku opsežne akcije, podgorička policija je sprovela raciju na pijaci u Tuzima, gdje je pronašla i zaplijenila 3.000 komada petardi. U posljednjem mjesecu prošle godine, policija je u glavnom gradu zaplijenila 86.704 komada petardi i 186 vatrometa.

Bonus video: