Novinar "Vijesti" oslobođen optužbe: Luković nije ugrozio Pavlovića

“Navodno oštećeni svojim riječima i djelima nakon što sam mu ja navodno prijetio smrću, jasno pokazuje da nije osjetio strah po svoj život i tijelo, čime ne postoje osnovni elementi bića krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti” koje mi je tužiteljka Čolan-Deretić stavila na teret” kazao je Luković, iznoseći odbranu pred sutkinjom Gazdić
149 pregleda 13 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Slavica Kosić
Siniša Luković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.12.2016. 16:03h

Novinar „Vijesti“ Siniša Luković oslobođen je danas optužbe da je počinio krivilno djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu Obrada Pavlovića, kolumniste Skala radija iz Kotora.

To je nepravosnažna prvostepena presuda koju je donijela sutkinja Osnovnog suda u Herceg Novom Vesna Gazdić u procesu koji je protiv Lukovića pokrenula osnovna državna tužiteljka u Kotoru Tanja Čolan-Deretić.

Njoj i kotorskoj policiji Pavlović je prijavio da mu je Luković navodno prijetio ubistvom, početkom avgusta na Ljetnoj pozornici u Tivtu, pa je Čolan Deretić podigla krivičnu prijavu protiv novinara “Vijesti”.

Obrazlažući oslobađajuju presudu, sutkinja Gazdić kazala je da nije dokazano da je oštećeni Pavlović zaista osjetio strah po svoj život i tijelo od navodnih prijetnji Lukovića, na što upućuje prvenstveno njegova izjava i ponašanje pred sudom, a koja se znatno razlikuje od one koju je početkom avgusta dao pred tužiocem.

Luković je inače, tokom procesa priložiIo materijalne dokaze – tekstove sa Skala radija od 9. i 26. avgusta u kojima Pavlović jasno izjavljuje da se “nije uplašio” njegovih navodnih prijetnji, ali da je uprkos tome, “ipak prijavio” novinara policiji. U drugom tekstu Pavlović je nastavio sa grubim vrijeđanjem novinara “Vijesti”, što po Lukoviču, takođe dokazuje da on njegove navodne prijetnje uopšte nije doživio ozbiljno već je “podnio neosnovanu prijavu i time sam počinio krivično djelo koje se zove lažno prijavljivanje”.

“Navodno oštećeni svojim riječima i djelima nakon što sam mu ja navodno prijetio smrću, jasno pokazuje da nije osjetio strah po svoj život i tijelo, čime ne postoje osnovni elementi bića krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti” koje mi je tužiteljka Čolan-Deretić stavila na teret” kazao je Luković, iznoseći odbranu pred sutkinjom Gazdić.

Iskazi saslušanih svjedoka išli su u pravcu Lukovićeve interpretacije da je sporni događaj na Ljetnjoj pozornici u Tivtu bio samo verbalni konflikt zbog toga što je novinar “Vijesti” duže vrijeme izložen najgrubljem vrijeđanju na Skala radiju koje sprovodi i Pavlović. Svjedok Bogoljub Arsenijević iz Beograda koji je pred policijom i tužilaštvom početkom avgusta “držao stranu” Pavloviću, ali se nije se nije odazvao pozivu na svjedočenje na upravo završenom suđenju u Herceg Novom.

Bonus video: