Bakoč: Možda ne bih ubio da je neko pričao sa mnom

Vučko Jaćimović je pretučen 16. jula, a preminuo je 20 dana kasnije u bjelopoljskoj Bolnici
203 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Bakoč, Foto: Jadranka Ćetković
Veselin Bakoč, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.12.2016. 08:17h

Nikšićanin Veselin Bakoč (42) ispričao je da je cimera u Domu za stare u Bijelom Polju Vučka Vuča Jaćimovića (76) više puta udario protivpožarnim aparatom, nakon čega je pozvao policiju i kazao da je ubio čovjeka.

Psihijatrijski bolesnik - Bakoč, to je juče kazao u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela - ubistvo.

Jaćimović je pretučen 16. jula, a preminuo je 20 dana kasnije u bjelopoljskoj Bolnici, gdje je prebačen nakon liječenja u Kliničkom centru Podgorica.

"Kriv sam. Priznajem da sam izvršio ovo krivično djelo i iskreno mi je žao, ali ta odluka je došla iznenada. Kajem se zbog svega“, kazao je Bakoč.

Objasnio je da je te večeri šetao hodnikom doma i ugledao protivpožarni aparat.

"Da je bio neko od zaposlenih u tom trenutku i porazgovarao sa mnom, možda ovo ne bih ni uradio. Ušao sam u sobu i udario aparatom Jaćimovića. Smetao mi je način na koji Jaćimović koristi toalet. Znam da starac Jaćimović nije bio ni za šta kriv, ali odluku da mu oduzmem život sam donio naprečac".

Bakoč je istakao da nije imao namjeru da ubije cimera koji je bio gluvonijem.

"Smetalo mi je što je starac koji je bio teže pokretan i neuredan u toaletu, ali znam da to nije opravdanje za ono što sam uradio“, kazao je Bakoč.

On je istakao da je u bjelopoljski u Dom starih doveden nakon boravka u Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti, navodeći da je bio apsolvent srpskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nikšići, ali da je imao dosta problema u životu.

Ispričao je da je nakon smrti majke zapalio stan u Danilovgradu, zbog čega je osuđen na godinu zatvora.

"Na kraju sam prodao stan za male pare, a ubrzo ostao bez ičega. U Dobrotu me je uputio psihijatar iz Bara”.

Socijalni radnik Doma starih Mirko Vuković kazao je da je Bakoč primljen sa urednom dokumentacijom koju je uputio Centar za socijalni rad, da je bio miran, da nije pravio nikakve probleme i da je bio jedan od primjerenijih korisnika.

Sud je usvojio predlog Bakočevog branioca advokata Dimitrija Boškovića da se na naredni pretres neposredno sasluša vještakinja sudske medicine Dragana Čukić, kao i predstavnik tima vještaka psihijatrijske struke Stanko Minić, koji će se izjasniti o stanju optuženog u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Suđenje se nastavlja 27. decembra.

Bonus video: