Novi obračun klanova: Bombom na Vukotića i Martinovića

Marko Martinović (38) povrijeđen nakon što je aktiviran eksploziv na automobilu u kome se nalazio, a u trenutku dok je u njega ulazio jedan od navodnih vođa škaljarskog klana Igor Vukotić, koji nije povrijeđen
1141 pregleda 78 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2016. 06:24h

Podgoričanin Marko Martinović (38) povrijeđen je sinoć nakon što je aktiviran eksploziv na automobilu u kome se nalazio.

U trenutku eksplozije u automobil je ulazio i jedan od navodnih vođa škaljarskog klana Igor Vukotić, ali nije povrijeđen.

Očevici su “Vijestima” ispričali da je njihov “opel astra” bio parkiran u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, nedaleko od marketa “Voli”, kada se nešto prije 18 časova začula jaka eksplozija, a automobil “pretvorio” u vatrenu kuglu.

"Automobil je par minuta gorio na tom mjestu, a zatim se pokrenuo, prešao na suprotnu stranu ulice i popeo na trotoar kod zgrade Katastra. Nisam uspio da vidim da li nekoga ima u vozilu”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Očevici napada ispričali su sinoć “Vijestima” da je Martinovića vatra dohvatila dok je sa vozačevog mjesta pokušao da izađe.

"Vatra mu je uhvatila odjeću, vidjela sam da mu i gori kapa na glavi. Vikao je i bacao se po travnjaku i blatu tu preko puta, dok se pored njega automobil pretvorio u buktinju. Nakon toga pritrčala mu je jedna djevojka i odveli su ga u besvjesnom stanju", ispričala je “Vijestima” djevojka, koja radi u jednom od lokala u toj ulici.

Martinović je sa opekotinama po glavi, licu i rukama sinoć primljen u Urgentni blok Kliničkog centra, a nakon toga je poslat na Plastičnu hirurgiju gdje su ljekari sanirali povrede.

"U pitanju su površinske opekotine koje nijesu opasnep o život. Nakon previjanja će biti pušten na kućno liječenje”, rečeno je sinoć u KC oko 19 časova.

Dok su ljekari ukazivali pomoć Martinoviću, ekipe policije bile su na mjestu gdje se dogodio napad, gdje su blokirali ulicu sa jedne i druge strane.

Vatrogasci su više od 20 minuta gasili požar na “opelu”, od kojeg je nakon napada ostala samo gomila lima.

"U vozilu je na mjestu vozača zatečen M.M. koji je izašao iz vozila po dolasku policijskih službenika. Vatrogasna služba je lokalizovala požar. Na vozilu je usljed dejstva požara, od kojeg je potom najvjerovatnije nastala i eksplozija, nastupila materijalna šteta”, saopštila je policija.

Na ulici gdje je grunula bomba, ostao je ogroman krater, a plamen je izbijao i sat nakon što je eksplozija šokirala i ugrozila brojne prolaznike.

Izvori “Vijesti” tvrde da su Kotorani preživjeli samo zato što je dejstvo eksplozivne naprave bilo usmjereno ka tlu a ne ka podu automobila.

Nezvanični izvori "Vijesti" tvrde da su Kotorani, za svoje potrebe, "opel" iznajmili u jednoj rent-a-kar agenciji prije nekoliko dana.

Zbog bezbjednosti i straha od napada, oni su često mijenjali automobile.

Prije dva dana zaustavila ih je i kontrolisala policija.

Martinović je ranije radio u policiji, a posljednjih godina bio je tjelohranitelj drugom navodnom vođi škaljarskog klana Jovici Vukotiću, Igorovom bratu.

Široj javnosti postao je poznat nakon što je sredinom oktobra 2014. godine kamenovao ambasadu Albanije u Podgorici.

Iz policije su sinoć kazali da istražuju uzrok požara, odnosno eksplozije u blizini četiri tehničke škole.

Nezvanično je rečeno da je napad na Martinovića moguće organizovan u nastavku rata kokainskih kartela u Crnoj Gori.

Od kraja 2014. godine u tim kriminalnim bitkama ubijeno je 13 osoba.

Najžešći sukobi navodno su počeli zbog krađe više stotina kilograma kokaina iz Španije, u kojoj su učestvovali i crnogorski državljani.

Na suprotstavljenim strana najčešće su pripadnici škaljarskog klana na čijem čelu su braća Jovica i Igor Vukotić i Igor Dedović, odnosno kavačkog klana kojim rukovode Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer...

Gotovo svi su javno negirali povezanost sa kriminalom.

Galerija