Miomir Mugoša odlazi iz Poreske uprave?

Mjesecima odbija da raspiše oglas za službenike Poreske policije
563 pregleda 17 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir M. Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.12.2016. 07:01h

Direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša najvjerovatnije će uskoro da napusti tu funkciju i počinje da radi u Skupštini Crne Gore kao poslanik.

To je, prema sagovornicima “Vijesti”, šansa da novoizabrani čelnik tog državnog organa podrži rad Sektora za poresku policiju, na čijem je čelu Miodrag Martinović. Prema ranijim nezvaničnim podacima Martinović je u junu ove godine uputio zahtjev Mugoši da preko Uprave za kadrove raspiše oglas za prijem šest službenika u sektor kojim rukovodi, kako bi on mogao da funkcioniše.

Mugoša do danas nije raspisao konkurs, čime je onemogućio rad Poreske policije. Martinović je izabran nakon naredbe Upravne inspekcije da se ispoštuje zakon jer su još u januaru 2015. istekli rokovi za izbor šefa Poreske policije.

U martu ove godine je predloženo ukidanje tog sektora, iako je 20-ak dana prije toga Martinović zvanično izabran za šefa Sektora poreske policije. To je bilo predviđeno tadašnjim pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji.

Ministarstvo finansija je sredinom septembra poslalo Upravi za kadrove na davanje saglasnosti novi Nacrt pravilnika kojim u PU nije predviđeno formiranje sektora poreske policije.

Bivši ministar finansija iz opozicije Raško Konjević je zbog toga početkom oktobra stopirao novu sistematizaciju PU. Iz PU ranije je saopšteno da nadležnosti poreske policije nijesu predviđene zakonima o poreskoj administraciji i krivičnom postupku. Iz Ministarstva finansija nisu saglasni sa tim mišljenjem PU.

Bonus video: