Akademiku bronza u Beogradu

Junak uspjeha nikšićkog tima bio je jedan od četvorice legionara, rumunski superteškaš Danijel Natea, koji je pri rezultatu 2:2 u borbi za treće mjesto sa beogradskom Rakovicom, uspio da pobijedi za veliko slavlje u taboru Nikšićana
11 komentar(a)
Akademik, Foto: Akademik.me
Akademik, Foto: Akademik.me
Ažurirano: 17.12.2016. 19:21h

Najtrofejniji crnogorski džudo klub, nikšićki Akademik, bogatoj riznici trofeja dodao je još jedan - bronzu u prvom učešću na Evropskom klupskom prvenstvu.

Junak uspjeha nikšićkog tima bio je jedan od četvorice legionara, rumunski superteškaš Danijel Natea, koji je pri rezultatu 2:2 u borbi za treće mjesto sa beogradskom Rakovicom, uspio da pobijedi Ćuluma za veliko slavlje u taboru Nikšićana!

Akademik je u Beogradu u konkurenciji 18 klubova bio slobodan u prvom kolu, da bi nakon maksimalne pobjede nad francuskim Montreuilom (5:0), bio poražen od niškog Kinezisa sa 3:2.

Nikšićani su u repasažu redom pobjeđivali francuske Čili Moranž i opet Montrelul, a i u tom meču odlučujuća je bila pobjeda rumunskog kolosa Natee.

On je bio najuspješniji u kimonu Akademika sa četiri pobjede i porazom, a pratili su ga sa po tri pobjede i porazom Nikola Gušić i Slovenac Adrijan Gamboc.

Nikola Gardašević je dobio oba meča repasaža, a naš reprezentativac i pojačanje iz DŽK „Nenad Sinanović”, Marko Bubanja, slavio je dvije pobjede, uz poraz u finišu borbe sa Kinezisom.

Slovenac Mihael Zgank je dobio jedini meč u kojem je nastupio, a najiskusniji, Srđan Mrvaljević je nakon prve pobjede nanizao tri poraza. Predrag Stanjević i mladi Marko Gušić su poraženi u jedinim nastupima. Iako su bili u sastavu, na tatami nijesu izlazili Danilo Pantić i Nebojša Gardašević.

Titulu prvaka Evrope u Beogradu osvojio je ruski Nju strim, koji je u finalu savladao domaću Crvenu zvezdu sa 3:2. Rus Dmitri Gerasimenko je za Zvezdu vodio do finiša, ali je onda pao na ipon devet sekundi prije kraja.

Konkurencija u Beogradu, ipak, nije bila na najvećem nivou, pošto se istovremeno u ruskom Groznom održavalo identično Evropsko klupsko prvenstvo - Zlatna liga.

Bonus video: