Darko Laković pušten kući

Istražni sudija pustio Lakovića, iako je tužilac tražio pritvor
1120 pregleda 8 komentar(a)
Darko Laković, Foto: Savo Prelević
Darko Laković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2016. 19:08h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miladin Pejović nije odredio pritvor Podgoričaninu Darku Lakoviću (51), koji se sumnjiči da je prije desetak dana pucao u ulazu svoje zgrade u Siti kvartu.

Pejović je saslušao Lakovića zbog krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, ali nije ga poslao u Spuž i pored toga što je to tužilac tražio.

Laković se sumnjiči da je pucao u ulazu zgrade, nakon čega je metak završio u jednom automobilu na parkingu kvarta.

Nakon što je policiji prijavljena pucnjava nađene su i rupe od metka, nakon čega su inspektori pokucali na vrata stana Lakovića.

Na osnovu pregleda sa video-nadzora policija je utvrdila da je te noći Laković pucao iz ulaza, zbog čega je protiv njega podnijeta krivična prijava.

U istom tom ulazu Laković je pretučen polovinom juna ove godine, zbog čega je zbog naprsnuća lobanje i loma noge nekoliko dana liječen u Kliničkom centru.

Laković je i ranije bio meta - nepoznate osobe su 17. januara 2012. godine polile benzinom i zapalile njegov “audi”, koji je bio parkiran kod kafića “Amfora”. Tom prilikom od eksplozije u potpunosti je uništen i auto koji je bio parkiran do njegovog, a oštećeno je još sedam.

Laković je 2011. izašao iz zatvora, gdje je proveo nekoliko mjeseci zbog iznude.

Bonus video: