Evo ko više uživa u seksu

3 komentar(a)
sex, Foto: Shutterstock
sex, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.12.2016. 15:41h

Istraživači su utvrdili da ljepši pol ipak ima više zadovoljstva u seksu!

Zašto? Zato što žene doživljavaju intenzivnije i raznolikije, uslovno rečeno, orgazme nego muškarci.

Rezultati istraživanja sprovedenog na Univerzitetu Konkordija, na temu ženskog orgazma, pokazali su da postoje najmanje četiri orgazmične zone na ženskom tijelu: klitoris, regija oko G-tačke, zona u blizini grlića materice i bradavice.

"Ženski orgazam ne mora poticati iz svih tih tačaka istovremeno, a čak ne mora ni poticati sa jedne od njih. Osim toga, ove 'tačke' mogu se razlikovati od žene do žene. Mogu se razlikovati čak i kad je ista žena u pitanju, u zavisnosti od konkretnog seksualnog iskustva. kaže dr Džim Pfaus, vođa istraživanja. Drugim riječima, nešto što vas jednom dovede do orgazma sledeći put može vas ostaviti potpuno ravnodušnom.

"Žene imaju nezamisliv kapacitet za doživljavanje orgazma na toliko različitih načina... Subjektivno iskustvo se, naravno, razlikuje od žene do žene, čak i od orgazma do orgazma, uslovno rečeno, ali te razlike u doživljaju tiču se prije svega pihologije i fiziologije ženskog tijela", kaže dr Pfaus.

"Za razliku od muškaraca, žene mogu imati izuzetno raličita orgazmična iskustva, koja čak evoluiraju kako ona stari. 'Erotska mapa' ženskog tijela nije, na sreću, uklesana u kamenu, već je nešto što se razvija i gradi, oplemenjuje svakim novim iskustvom."

Bonus video: