VREMEPLOV Medenica: Gore je nego što mislite

5 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vesna Medenica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.12.2018. 09:07h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica prenijela je zvaničnicima Evropske komisije da prihvata sve negativne ocjene iz Izvještaja o napretku CG koje se tiču njenog resora i poručila im da će nastaviti sa još radikalnijom borbom u pravosuđu kako bi se pojedine pošasti iskorijenile. Ona je to izjavila na zajedničkoj sjednici Nacionalnog savjeta za evropske integracije (NSEI) i Odbora za međunarodne odnose sa direktorom Direktorata za proširenje EK za zemlje Zapadnog Balkana Pjerom Mirelom i šefom EK u Podgorici Leopoldom Maurerom.

“Stanje u pravosuđu je gore nego što se navodi u Izvještaju EK o napretku Crne Gore”, kazala je Medenica, prenijeli su izvori “Vijesti” koji su prisustvovali sjednici.

Prema istim izvorima, ona je rekla da nema ništa da krije, da je na taj sastanak došla da položi račune i da će u narednom periodu uraditi sve da primijeni preporuke iz Izvještaja koje govore o stanju u sudstvu. Medenica je rekla i da posebnu prepreku u ispunjavanju zacrtanih ciljeva predstavlja nedostatak kadrova.

Bonus video: