Nikšićani debituju sa četiri pojačanja

Akademik će se evropskoj klupskoj eliti danas u Beogradu suprotstaviti sa osam članova kluba i četiri avgustovska pojačanja
1 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 17.12.2016. 12:17h

Najtrofejniji i najveći crnogorski džudo klub, nikšićki Akademik, debitovaće danas u Beogradu u Ligi šampiona. Učestvovaće 18 muških i 14 ženskih ekipa, a svi su već do 4. oktobra morali da prijave takmičare, uplate kotizacije i ispune obaveze.

"Podatak da su se dva i po mjeseca prije morali znati sastavi i broj ekipa, govori o ozbiljnosti organizatora i samog takmičenja. U Beogradu će nastupiti 391 takmičar, od čega čak 223 u muškoj konkurenciji. I za Akademik, kao brend crnogorskog sporta u posljednjih pola vijeka, očekivano je da nastupi i oproba se protiv najboljih", kazao je direktor Akademika, Novica Milović.

Osim takmičara koji su ponikli ili godinama unazad brane boje nikšićkog velikana, Akademik ima i četiri pojačanja.

"Nije ovo za nas samo takmičenje, već i istorijski momenat. Iz Crne Gore do sada niko nije učestvovao u Ligi šampiona, a o koliko važnom takmičenju je riječ možda najbolje potvrđuje podatak da smo već u avgustu kontaktirali pojačanja iz inostranstva i stvorili tim koji će nas predstavljati, naravno, oslanjajući se, prije svega, na sopstvene snage", zaključio je Milović.

Akademik će nastupiti samo u konkurenciji muških ekipa.

Za Akademik će u prvoj Ligi šampiona u istoriji iz njegovih redova nastupiti: Marko Gušić, Vuk Nikčević, Nikola Gardašević, Nikola Gušić, Srđan Mrvaljević, Nebojša Gardašević, Predrag Stanjević i Danilo Pantić, te pojačanja: Nateja Danijel iz Rumunije, Mihael Žgank i Adrijan Gomboc iz Slovenije, kao i crnogorski reprezentativac Marko Bubanja.

"Ako izuzmemo Mrvaljevića, naši takmičari nemaju iskustva u ligaškim mečevima i imaćemo najmlađu ekipu, 20-godišnjake u prosjeku. Sa druge strane, svi takmičari iz po dvije ruske i francuske ekipe, klub iz Letonije..., imaju bar po jednu veliku medalju. Nijesu zanemarljivi ni sastavi Crvene zvezde i Rekorda iz Srbije, koji su, takođe, značajno pojačani", naglasio je Dragan Šćepanović, šef stručnog štaba Akademika.

Bonus video: