Bivši đak palicom dijelio pravdu

A.D. je u školi napao nastavnika koji je navodno knjigom udario njegovog brata od ujaka...
234 pregleda 48 komentar(a)
OŠ Mustafa Pećanin, Foto: Aida Skorupan
OŠ Mustafa Pećanin, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 17.12.2016. 07:29h

Profesor biologije u rožajskoj OŠ “Mustafa Pećanin“ Rešad Muković lakše je povrijeđen juče kada je na njega fizički nasrnuo bivši učenik.

Mukovića je pred vratima učionice drvenom palicom nekoliko puta udario sedamnaestogodišnji A.D. naočigled učenika VI-3.

Incident je prijavljen rožajskoj policiji, a A.D. je navodno kazao da je na nastavnika kivan od ranije.

“Tvrdi da ga je profesor maltretirao još dok mu je predavao, ali da je ljutnja kulminirala kada je Muković udario knjigom njegovog brata od ujaka, učenika sedmog razreda te škole“, kazali su “Vijestima“ iz policije.

Nakon što je dao izjavu, A.D. je pušten kući, a o napadu je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo.

Direktor škole Ibro Skenderović rekao je da je u četvrtak održan roditeljski sastanak, na kojem niko nije prijavio da je profesor Muković udario dječaka.

“Tek nakon što je A. D. fizički napao profesora, juče su u školu došli i roditelji dječaka koji tvrde da je Muković udario njihovo dijete, te da je to bio razlog incidenta. Profesor negira da je to uradio i naglašava da je to izgovor.

Provjeravamo sve navode, a nakon što utvrdimo istinu preduzećemo mjere. Ipak, bilo šta ne može biti opravdanje za fizički napad na bilo koga“, istakao je Skenderović.

Mnogi bivši Mukovićevi đaci tvrde da je nasilje dio njegovih “vaspitnih metoda”.

Muković je 2003. godine navodno šakom udario tada trinaestogodišnju Dž.K. koja je zadobila potres mozga. Profesor je tada kažnjen umanjenjem plata za 20 odsto, u periodu od pola godine.

Bonus video: