Vi ste izabrali: Dejan Zlatičanin najbolji sportista Crne Gore u 2016!

U konkurenciji Darka Brguljana, Nikole Vučevića, Jelene Dubljević, Majde Mehmedović, Marine Raković, Kristine Rakočević i Stefana Savića, za svjetskog bokserskog prvaka u lakoj kategoriji WBC verzije glasala je tačno trećina – 2100, odnosno 33,3 odsto
25 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.12.2016. 19:14h

Dejan „Dinamit“ Zlatičanin je najbolji sportista Crne Gore u 2016. godini – izbor je posjetilaca sajta Vijesti, koji su prethodnih dana u velikom broju prihvatili učešće u našoj anketi.

U konkurenciji Darka Brguljana, Nikole Vučevića, Jelene Dubljević, Majde Mehmedović, Marine Raković, Kristine Rakočević i Stefana Savića, za svjetskog bokserskog prvaka u lakoj kategoriji WBC verzije glasala je tačno trećina – 2100, odnosno 33,3 odsto.

„U 2016. je izbor vrlo lak, bar za one koji sport posmatraju sa sportske strane“ – jedan je od komentara sa sajta.

Zlatičanin je do šampionskog pojasa u lakoj kategoriji došao 12. juna u američkoj Veroni na impresivan način, nokautiravši Bolivijca Franklina Mamanija u trećoj rundi.

Uskoro, preciznije 28. januara 2017. godine, čeka ga novi spektakl, borba sa Amerikancem Majkijem Garsijom, u bokserskom hramu, MGM Grand areni u Las Vegasu.

U utorak, Zlatičanin je u tradicionalnom izboru proglašen za najboljeg sportistu Podgorice.

Drugo mjesto u anketi Vijesti zauzeo je vaterpolista Darko Brguljan (1716, 27,24%), koji je sa „ajkulama“ osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.

Na trećoj poziciji našla se atletičarka Kristina Rakočević (941, 14,94%), svjetska juniorska šampionka u bacanju diska.

Ukupno, glasalo je 6300 posjetilaca sajta Vijesti.

Bonus video: