Izložba Igora Rakčevića: Provociranje otuđenosti pojedinca

Izložbu će otvoriti akademski slikar Roman Đuranović, a govoriće i istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka Petrica Duletić
166 pregleda 1 komentar(a)
Igor Rakčević, slika
Igor Rakčević, slika
Ažurirano: 16.12.2016. 18:26h

Izložba slikara Igora Rakčevića, u organizaciji JU Muzeji i galerije Podgorice, biće otvorena u utorak, 20. decembra, u podgoričkoj Modernoj galeriji u 19 sati.

Rakčević je rođen 1971. u Podgorici, gdje je završio srednju likovnu školu.

Diplomirao je na Grafičkom odsjeku 1995. smjer grafika, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi red. prof. mr Anke Burić. Magistrirao je na Fakultetu likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu1998. godine na predmetu grafika kod red.prof. Velizara Krstića.

Aktivno se bavi grafikom, neformalnom likovnom edukacijom, menadžmentom u kulturi i istražuje na polju savremenih grafičkih tehnika i drugih umjetničkih medija.

U okviru svog djelovanja priredio je više samostalnih izložbi državnog, regionalnog i međunarodnog karaktera. Predstavljao je našu zemlju na značajnim likovnim manifestacijama, poput Venecijanskog bijenala savremene umjetnosti, Venecijanskog bijenala arhitekture, na međunarodnoj izložbi “In den Schluchten des Balkan”...

Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1995. i predsjednik ove asocijacije od 2009. godine. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 2016. godine.

Izložbu će otvoriti akademski slikar Roman Đuranović, a govoriće i istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka Petrica Duletić.

Bonus video: