Pean sudi za štetu od deset miliona eura

Za 431.823 dali oko pet miliona kvadrata zemlje i hotel
104 pregleda 0 komentar(a)
Hotel na Grahovu, Foto: Svetlana Mandić
Hotel na Grahovu, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.12.2016. 15:58h

Sutkinji Vesni Pean dodijeljen je u rad predmet Grahovo.

Zbog sumnje da su prodajom državnog zemljišta koje je koristila Zemljoradnička zadruga Grahovo nanijeli 10.000.000 eura štete državi, početkom februara uhapšeni su advokat Danilo Kovačević iz Nikšića, načelnik Uprave za nekretnine Krsto Nikolić (62), službenica Uprave za nekretnine PJ Nikšić Radica Malović (62), nekadašnji direktor te zemljoradničke zadruge Milivoje Živković (63), izvršni direktor firme "Grahovo medikal centar" Zdravko Bošković.

Osim njih lisice na ruke stavljene su i službenici Zemljoradničke zadruge Dušanki Živković (53), Ranki Milović (48), Vasiljki Milović (65) i službenici Poreske uprave u Nikšiću Suzani Bulajić (60).

Nalogom o sprovođenju istrage koja se odnosi na djelo - zloupotreba službenog položaja, tužilac je obuhvatio i rukovodioca Uprave prihoda Nikšić Slobodana Popovića.

Predmet je formiran u vezi sa zaključenim ugovorom o prodaji imovine između Zemljoradničke zadruge Grahovo i Grahovo medikal centar iz Herceg Novog.

Zadruga, međutim, nije bila vlasnik nego korisnik imovine.

Tada je Zadruga imovinu ukupne površine od preko sedam miliona kvadrata prodala za 431.823 eura.

Riječ je o zemljištu od 5.771.458 metara kvadratnih i hotelu Grahovo.

Kupoprodajnim ugovorom bilo je predviđeno da kupac za pet godina od kupovine u razvoj privrednog društva uloži pet miliona eura i zaposli devetnaest radnika.

Između ostalog, planirana je i rekonstrukcija hotela i izgradnja banje, ali ti planovi nijesu realizovani.

Bonus video: