Vremeplov: Mlijeka iz uvoza više od potreba

Mljekara dnevno otkupi 42.000 litara sirovine, od čega na tržište ode 34.000 litara pasterizovanog mlijeka i 8.000 litara kiselo-mlječnih prerađevina
0 komentar(a)
mlijeko, Foto: Shutterstock.com
mlijeko, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.12.2016. 12:29h

Podgorička mljekara prinuđena je da od kooperanata sedmično odbije oko 20.000 litara mlijeka zbog nemogućnosti da ih plasira na tržištu. Kako je saopšteno iz Mljekare, komanija sarađuje sa oko 2.800 kooperanata, a program restrikcije obuhvata samo manje proizvođače, dok su oni koji dnevno predaju više od 100 litara mlijeka pošteđeni.

Mljekara dnevno otkupi 42.000 litara sirovine, od čega na tržište ode 34.000 litara pasterizovanog mlijeka i 8.000 litara kiselo-mlječnih prerađevina.

U Mljekari ističu da je njihov asortiman, koji sadrži kompletan svježi program proizvoda, visokog kvalite, ali da potrošnja nije velika.

Iz Mljekare podsjećaju da Ministarstvo poljoprivrede, na zahtjev mljekara, nije uradilo bilans ponude i potražnje mlijeka na nivou Crne Gore, kako je bilo dogovoreno na sastanku sa proizvođačima i prerađivačima, iako je to je jedini način da se utvrdi kolike su potrebe Crne Gore za uvozom. Trenutno stanje na tržištu pokazuje da mlijeka iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika ima više nego što je potrebno.

Bonus video: