ZIKS: Mujović nije obavijestio Upravu o prijetnjama

"Naglašavamo da se pritvoreniku ordinira ista terapija i prije dolaska u Istražni zatvor Podgorica, a shodno medicinskoj dokumentaciji koju je pritvorenik V.M. donio u Istražni zatvor", kaže se u saopštenju
61 pregleda 3 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2016. 12:47h

Pritvorenik Veselin Mujović nije obavijestio Upravu Istražnog zatvora Podgorica o bilo kakvim prijetnjama, a o tome nema saznanja ni bezbjedonosna služba Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), saopšteno je iz te ustanove.

Mujović je u četvrtak u Osnovnom sudu rekao da mu je "prije dva dana opet prijećeno, njemu i njegovoj porodici".

"Pritvorenik Mujović nije obavijestio Upravu Istražnog zatvora Podgorica o bilo kakvim prijetnjama, kako njemu, tako i njegovoj porodici, pa nijesmo ni bili u mogućnosti da ragujemo po tom pitanju. Bezbjednosna služba ZIKS-a nema saznanja da je bilo ko prijetio ovom pritvorenom licu", kaže se u saopštenju ZIKS-a.

Mujović je kazao da je u lošem zdravstvenom stanju i da se to "dijelom dešava zbog jake i pogrešne terapije".

"Što se tiče ovih tvrdnji, naglašavamo da se pritvoreniku ordinira ista terapija i prije dolaska u Istražni zatvor Podgorica, a shodno medicinskoj dokumentaciji koju je pritvorenik V.M. donio u Istražni zatvor", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Mujović, u svojeručno potpisanoj izjavi, napisanoj načelniku Istražnog zatvora Podgorica, izjavio da odbija sav medicinski tretman i terapiju, iako je svjestan činjenice da mu to može ugroziti zdravlje.

"O navedenoj izjavi, Uprava Istražnog zatvora istog dana, 8. decembra obavijestila je Specijalnog državnog tužioca, predsjednika Osnovnog suda u Podgorici, kao i nadležnog sudiju koji vodi sudski postupak", kaže se u saopštenju ZIKS-a.

Bonus video: