Policija na tragu Boretinim ubicama: Otisci na motoru, kacigi i čaurama

Policajci i forenzičari detaljno su pregledali neke od stanova u zgradi “Sunca“, a posebno jedan za koji pretpostavljaju da je poslužio kao “štek” ubicama. Istražitelji su navodno utvrdili da je Boreta tog dana mogao biti ubijen i ranije, jer su ga napadači pratili i dok je izjavljivao saučašće u gradskoj kapeli
171 pregleda 30 komentar(a)
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Pucnjava u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 16.12.2016. 07:33h

Istražitelji su pronašli tragove na kacigi i motociklu korišćenim u likvidaciji Đorđa Borete, pa je navodno pitanje dana kada će objelodaniti ko je sve učestvovao u tom zločinu.

Maskiran napadač 7. decembra sasuo je rafal iz kalašnjikova na terasu bečićkog lokala Trofej - tada je osim Borete ubijen ljekar u penziji Dragan Neno Zečević, a ranjen Ivo Stanišić.

“Likvidacija je obavljena prilično amaterski, jer su ubice ostavile brojne tragove”, tvrdi sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Isti izvor tvrdi da su se i tragovi na čaurama pronađenim u garaži gdje i motocikl, poklopili sa onima pronađenim na mjestu ubistva.

Policajci i forenzičari detaljno su pregledali neke od stanova u zgradi “Sunca“, a posebno jedan za koji pretpostavljaju da je poslužio kao “štek” ubicama.

Istražitelji su navodno utvrdili da je Boreta tog dana mogao biti ubijen i ranije, jer su ga napadači pratili i dok je izjavljivao saučašće u gradskoj kapeli.

Prema informacijama “Vijesti”, to potvrđuju i telefonske komunikacije osoba koje su bile logistika izvršiteljima.

Ranije je nezvanično rečeno da će prikupljeni dokazi najvjerovatnije pomoći policiji u rasvjetljavanju makar još jednog ubistva počinjenog u Crnoj Gori.

Osim toga, inspektori sumnjaju da je ista grupa nakon likvidacije Borete planirala još najmanje jedno ubistvo, osobe bliske Boreti i pokojnom Goranu Đuričkoviću.

Budvanska policija proteklih dana pretresala je članove kriminalnih grupa u tom gradu i njihove objekte.

Pod posebnom pažnjom bili su oni iz Rafailovića i osobe za koje se vjeruje da su povezane sa kavačkim kriminlanim klanom.

Viša državna tužiteljka Suzana Milić prije par dana kolegama iz Specijalnog tužilaštva proslijedila je kompletnu dokumentaciju iz tog predmeta.

Slučaj je preuzeo specijalni tužilac Saša Čađenović.

Policajci su 9. decembra uhapsili Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36) zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Borete.

U policijskom saopštenju tada nije objašnjeno šta su državljani BiH i Srbije konkretno uhapšeni radili prije, tokom ili poslije zločina.

U tekstu iz policije pisalo je da su policajci obavili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu sa tim predmetom: “Pronađeni predmeti i tragovi bi, prema podacima kojima raspolažemo, mogli biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških krivičnih djela počinjenih na našoj teritoriji”.

Bonus video: