Ivanović demantovao i prije nego je tekst objavljen?

Ivanović je tokom svjedočenja kazao i da nije mogao da kupi BMW X5 “jer nema toliko novca”
86 pregleda 9 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2016. 20:00h

Bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović kazao je da ne zna da li ga je novinar “Vijesti” Vladimir Otašević zvao i poslao mu SMS poruku prije objave teksta ”Zapaljen BMW Petra Ivanovića”.

Ivanović je to kazao juče u sudnici Osnovnog suda u Nikšiću u predmetu po njegovoj tužbi protiv osnivača “Vijesti” i autora teksta Otaševića.

Bivši ministar podnio je tužbu tražeći nadoknadu nematerijalne štete od 20.000 eura, “zbog pretrpljenih duševnih bolova”.

U tužbi tvrdi da je objavljen niz neistina u dnevniku i na portalu “Vijesti” o zapaljenom “BMW X5”, u kojim se tvrdilo da je automobil registrovan na njega, što je demantovao .

Taj automobil izgorio je u podgoričkom naselju Blok 5 rano ujutru 6. februara ove godine.

“U svom telefonu imam memorisane brojeve nekoliko novinara ’Vijesti’, od kojih sigurno nisam dobio poziv. Ne mogu se izjasniti da li sam poziv dobio od tuženog novinara”, rekao je Ivanović, odgovarajući na pitanje sutkinje Ane Krivokapić.

Sa druge strane Otašević tvrdi da je on na dan pisanja teksta 6. februara nekoliko puta pozvao tadašnjeg ministra na broj “06901****”, ali da nije dobio nikakav odgovor.

“Pokušao sam da stupim u kontakt sa gospodinom Ivanovićem na broj telefona sa kojeg mi je ranije odgovarao na pozive. Nakon što odgovora nije bilo, otkucao sam precizno zašto ga zovem u SMS poruci, potpisao je i poslao. Međutim ni tada nisam dobio odgovor”, kazao je u sudu Otašević.

Dodao je da je dan kasnije 7. februara tekst objavljen. Istakao je da je na dan objave teksta stigao demanti Ivanovića. Bivši ministar je pitao Otaševića da li zna da je 6. februara 2016. godine na portalu “Vijesti” objavljena informacija o predmetnom događaju i da je tog istog dana tuženima upućen video demanti tužioca. Na to pitanje je novinar odgovorio, da ne zna. Ivanović je više puta pomenuo da je vidio tekst o zapaljenom autu upravo tog dana (6. februara) i da je napravio demanti i da je poslat istog dana.

“To što ste rekli znači da ste vi isti dan kad sam vam ja poslao poruku i zvao vas u vezi zapaljenog vozila, sačinili demanti poslat sljedećeg dana, a niste meni odgovorili na pozive i SMS poruku...”, rekao je novinar.

Ivanović je tokom svjedočenja kazao i da nije mogao da kupi BMW X5 “jer nema toliko novca”.

Bonus video: