Medojeviću ugroženo zdravlje?

Zdravstveni radnici ga svakodnevno obilaze, pružena mu je kompletna medicinska njega, tvrde iz ZIKS-a
68 pregleda 52 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2018. 06:30h

“On je u veoma lošem zdravstvenom stanju, pet dana ne jede i uzima samo redovnu terapiju i vodu. Dok sastanče, dok se dogovaraju, pišu međunarodnim institucijama, održavaju kolegijume, čovjeku je zdravlje ugroženo i, na neki način, mu je život ugrožen”, rekla je supruga Nebojše Medojevića, Marina Medojević.

Ona ne zna da li su ga posjetili ljekari iz zatvorske bolnice:

“Oni su samo čekali da ga otmu, da ga smjeste tamo, pa onda da se iživljavaju i da izmišljaju sve jedan po jedan. Očekujem sad i za Glosarij, pošto je on to pominjao... Ljudi su mu davali informacije da bi, naravno, čuvao tajnu radi svoje bezbjednosti i onih koji su mu ih dali”, kazala je Medojevićeva, navodeći da je čula da njen suprug dobija pisma podrške.

Iz Uprave ZIKS-a “Vijestima” je rečeno da je Medojevićevo zdravstveno stanje dobro:

“Pružena mu je kompletna medicinska njega, i uključena neophodna terapija. Svakodnevna briga o zdravlju onih koji štrajkuju glađu je naša obaveza i praksa, što činimo i u slučaju Medojevića. Zdravstveni radnici službe ZIKS-a svakodnevno ga obilaze”.

Za danas je u Višem sudu zakazan nastavak suđenje u postupku pranja para, gdje je lider PzP-a jedan od optuženih. Marina Medojević rekla je da joj je suprug tražio odijelo. Ona je istakla da sada ima više nego ikada razloga da “sve opozicione grupacije i ko god ima opozicionog duha ujedine i usprotive, jer su ugrožena ljudska prava”.

Viši sud ponovo je kaznio Nebojšu Medojevića sa dva mjeseca zatvora jer je, kako piše u Rješenju, odbio da svjedoči o spostvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Bonus video: