UHAPŠENE DVIJE OSOBE

U Podgorici zaplijen kilogram heroina, u Baru kilogram skanka

"Pronađeni heroin na uličnom narko tržištu vrijedi oko 50.000 eura", saopšteno iz policije
196 pregleda 19 komentar(a)
heroin Podgorica, Foto: Uprava policije
heroin Podgorica, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 15.12.2016. 12:19h

Služnenici Odsjeka za borbu protiv droge zaplijenila su u Podgorici kilogram heroina i uhapsila Ivana Vujovića (28) iz Podgorice. U odvojenoj akciji naputu Bar - Ulcinj, u mjestu Čeluge, ispod haube vozila kojim je upravljao Edmond Rudović (25) iz Ulcinja pronađeno je 1.020 grama skanka.

"Heroin, kako se sumnja je bio namijenjen uličnoj prodaji na području Podgorice, a skanka uličnoj prodaji na području Bara i Ulcinja. Dva osumnjičena lica su lišena slobode, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela neovlaščena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su službenici Odsjeka za borbu protiv 14. dcecembra raspolažući operativnim saznanjima koja su ukazivala na to da Vujović u dužem vremenskom periodu bavi nabavkom i stavljanjem u promet opojnih droga na području Podgorice, nakon pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršili pretres njegovog vozila "reno klio", podgoričkih tablica.

"Pretresom su ispod sjedišta suvozača pronađena četiri veća pakovanja, valjkastog oblika, oblijepljena providnom trakom, sa sadržinom supstance svijetlo braon boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi heroin, težine oko 1 kg", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Vujović je uhapšen, a od njega je oduzeta droga, kao i mobilni telefon i vozilo.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je I.V. u dužem periodu nabavljao heroin koji je potom stavljao u promet na području Podgorice, te da je heroin težine 1 kg, koji je pronađen navedenom prilikom, takođe bio namijenjen tzv. uličnoj prodaji na području Glavnog grada. Pronađeni heroin na uličnom narko tržištu vrijedi oko 50.000 eura", naveli su iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge kilogram skanka pronašli su kontrolišući vozilo "VW Bora", ulcinjskih tablica, kojim je upravljao Rudović, dok se na mjestu suvozača nalazio I.M. (21), takođe iz Ulcinja.

"Pregledom je ispod haube, iza motora vozila, pronađena kesa sa 1.020 grama materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank koji je E.R. kako se sumnja, posjedovao radi ulične prodaje u Baru i Ulcinju. Pregledom I.M. je pronađeno još 6,7 grama ove materije. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužiaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao događaj. E.R. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden nadležnom tužiocu, dok će protiv I.M. biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", saopšteno iz policije.