90.000 gledalaca biće na meču milenijuma u Britaniji

"Ja živim za boks, a on je nastao u Engleskoj i osjećam se kao da ću boksovati kući. Samo sa tom razlikom što će to biti prvi put pred 90 hiljada gledalaca", naglasio je 40-godišnji Ukrajinac
0 komentar(a)
Entoni i Kličko, Foto: I.dailymail.co.uk
Entoni i Kličko, Foto: I.dailymail.co.uk
Ažurirano: 15.12.2016. 09:54h

Zvijezda u usponu i aktuelni IBF šampion teške kategorije, Britanac Entoni Džošua braniće 29. aprila titulu na "Vembliju" protiv jednog od najvećih šampiona u istoriji, Ukrajinca Vladimira Klička.

A osim 90.000 gledalaca, meč je već izazvao toliku pažnju da će se na njemu za ogromne svote rekalmirati tri velike svjetske kompanije, a prihod od TV prava dostići će blizu 8 miliona eura, s tim, što će najviše platiti njemački RTL, čak 4,8 miliona.

Tako bi duel dva sjajna teškaša trebalo da donese za Britaniju rekordnu dobit od 50 miliona eura!

"Želim da po treći put postanem svjetski šampion, ali neće biti lako. Entonija pratim od OI u Londonu, i od tada ga smatram najtalentovabijim bokserom teške kategorije. Uostalom, bio je u mom kampu i za razliku od svih drugih, pažljivo je slušao, i radio sa nevjerovatnim elanom. Toliko smo se sprijateljili, da smo se pobratimili. Ipak, ja kada uđem u ring, ne dajem popust nikome. To nisam radio čak ni u sparinzima sa rođenim bratom Vitalijem. Uz to, ja živim za boks, a on je nastao u Engleskoj i osjećam se kao da ću boksovati kući. Samo sa tom razlikom što će to biti prvi put pred 90 hiljada gledalaca", naglasio je 40-godišnji Ukrajinac.

On je u profi ringu slavio u 64 meča, 53 puta nokautom, uz četiri poraza.

Njegov rival, 13 godina mlađi šampion Džošua je svih 18 mečeva dobio nokautima.

Bonus video: