Ristić: Da je raspisana Interpolova potjernica bio bih uhapšen

" Ja se samo pominjem u spisima gdje sam lažno optužen od strane Aleksandra Sinđelića", rekao je Ristić
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2016. 09:03h

Državljanin Srbije Nemanja Ristić, osumnjičen da je jedan od organizatora neuspješnog terorističkog napada 16. oktobra, na dan izbora u Crnoj Gori, kazao je da ga "niko ne goni i da za tim nema ni razloga jer", kako tvrdi, nije povezan sa dešavanjima u Crnoj Gori.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom mjeseca na zahtjev Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao crvenu potjernicu Interpola za Ristićem zbog sumnje da je jedan od organizatora stvaranja kriminalne grupe koja je planirala da izvede terorističke napade na dan izbora u toj zemlji.

On se u utorak u Beogradu slikao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.

Ristić je za N1 rekao da se na slici našao slučajno. A i da nije slučajno, u svom pojavljivanju na Groblju oslobodiocima Beograda ne vidi ništa sporno.

"Moj advokat je bio u Crnoj Gori prije četiri, pet dana i nije raspisana nikakva potjernica, jer ako je neko raspisao neku Interpolovu potjernicu prije mjesec dana znači da bi taj bio uhapšen. Ja se samo pominjem u spisima gdje sam lažno optužen od strane Aleksandra Sinđelića", tvrdi Ristić.

Srpska policija ga, kaže, dosad nije pozivala na saslušanje zbog istrage u Crnoj Gori, a da li je imala razloga danas nije bilo moguće utvrditi, pošto MUP nije odgovorio na pitanja N1 o Nemanji Ristiću.

U crnogorskom Specijalnom tužilaštvu koje vodi istragu o pokušaju državnog udara za televiziju N1 kažu da mogu samo da ponove ono što su saopštili prije mjesec dana:

"Cijeneći zainteresovanost svih medija za ovaj predmet, obavještavamo javnost da će se Tužilaštvo o daljem toku postupka samo oglašavati kada se za to steknu uslovi".

Zbog prijetnji novinaru Veranu Matiću, tadašnjem američkom ambasadoru u Beogradu Majklu Kirbiju i Javnom tužiocu Zagorki Dolavac, Viši sud u Beogradu prošle godine je Ristiću odredio mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Galerija

Bonus video: