Dulović i Bošković najbolji u Dubrovniku

141 pregleda 0 komentar(a)
Dulović i Bošković, Foto: Mina
Dulović i Bošković, Foto: Mina
Ažurirano: 01.12.2018. 20:07h

Crnogorski karatisti Nenad Dulović i Bojan Bošković osvojili su zlatne, srebrni je bio Njemanja Mikulić, dok je Vladimiru Vukčeviću pripala bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku.

Dulović je u konkurenciji mlađih seniora, u kategoriji do 60 kilograma, u finalnom meču pobijedio Makedonca Stoleta Smilkovskog 4:2. Član podgoriočkog Omladinca na putu do finala eliminisao je osvajača medalje na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, Makedonca Faika Veseljija 5:1, Faruka Omera Atasa iz Turske 3:0 i u polufinalu Hrvata Kristijana Lackovića 5:1.

“Promijenio sam način treninga, popravio sam dosta stvari i neke greške koje smo uvidjeli. Forma je dobra i to je dalo rezultat u Dubrovniku. U narednoj godini čeka me seniorsko prvenstvo Evrope, kao i Evropsko i Svjetsko u konkurenciji mlađih seniora. Mogu da obećam da ću se dobro pripremiti i dati sve od sebe da se sa sva tri takmičenja vratim sa medaljom”, kazao je Dulović.

Njegov klupski drug, junior Bojan Bošković u finalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedio je Bosanca Emraha Dragolja 2:0. On je do finala došao pobjedama protiv Danijela Vukašinovića iz Srbije 3:1, Bosanca Dženana Maglića 3:0, Makedonca Marija Svinarskog 4:0 i u polufinalu Roka Mihaloinca iz Hrvatske 3:1.

“Drago mi je što sam nastavio sa dobrim rezultatima na šampionatima Balkana. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, imao sam težak žrijeb, a do zlatne medalje trebalo mi je pet pobjeda. Imao sam dobrog protivnika u finalu, ali sam ga taktički nadmudrio. Hvala treneru Žarku Rakoviću i selektoru Slobodanu Vlahoviću, kao i klupskim drugovima i porodici na podršci”, kazao je Bošković.

Mikulić je u finalnom meču u konkurenciji kadeta, u kategoriji do 57 kilograma, poražen od Segeja Vučića iz Bosne i Hercegovine 1:0. Član Bijele finalnu borbu izborio je pobjedama protiv Makedonca Giorgija Petrova 1:0, Danila Jeličića iz Bosne i Hercegovine 3:1, Kosovara Rigona Barutija 5:1 i u polufinalu Bugarina Todora Naceva 1:0.

“Žao mi je zbog poraza u finalu, nijanse su odlučile. Izgubio sam od takmičara kojeg sam sedam ili osam puta pobijedio. Dobio sam ga prije sedam dana u Banja Luci. Žao mi je što nijesam pobijedio, ali sam zadovoljan i srebrom”, kazao je Mikulić.

Vukčević je bronzano odličje osvojio u konkurenciji kadeta, do 57 kilograma, a u odlučujućem meču član Omladinca slavio je protiv Kipranina Kristovalantisa Petrua 3:1. Na korak od medalje stao je kadet kolašinskog Gorštaka Božidar Jeknić, koji je nakon četiri pobjede izgubio meč za medalju u kategoriji do 52 kilograma.

Selektor u borbama za muškarce, Slobodan Vlahović kazao je da je zadovoljan što je crnogorska reprezentacija u svim startosnim kategorijama imala finalistu.

“Raduje što u kadetskoj konkurenciji imamo dvojicu osvajača medalja, koji su još jednom pokazali da na njih može ozbiljno da se računa. Dobro je što jedan takmičar dolazi iz Bijele, što potvrđuje da karate ima široku bazu. Bilo je još nekoliko takmičara koji su mogli do medalje, ali ih je splet okolnosti ili pad koncetracije spriječio da do nje dođu”, kazao je Vlahović.

On je naglasio da je Balkanski šampionat prva stanica ka glavnom cilju Evropskom prvenstvu u Danskoj, početkom naredne godine.

Na startu takmičenja stala je ženska kadetska ekipa u borbama, u sastavu Milica Jeknić, Leona Markić i Anđela Ivanović porazom od Rumunije 2:0.

Crnogorski karatisti, poslije dva takmičarska dana, imaju deset medalja – dvije zlatne i po četiri srebrne i bronzane. Prvi takmičarski dan završili su sa šest medalja – po tri srebrne i bronzane.

Srebrne medalje osvojili su mlađi senior Vladimir Mijač (kate) i juniorke Ivana Bujković (kate) i Milena Jovanović (borbe, preko 59).

Bronzane medalje pripale su mlađim seniorka Vasilisa Bujić(borbe , preko 68) i Jovani Marić (kate) i juniorki Mili Mraković (kate).

Za sjutra, posljednjeg takmičarskog dana, predviđena su ekipna takmičenja u katama kadetsko-juniorskih i mlađe seniorskih timova, odnosno u borbama u svim starosnim kategorijama, osim kadetkinja.

Balkanski šampionat u Dubrovniku okupio je 843 takmičara iz 12 država.

Pravdu na šampionatu dijeli i pet crnogorskih sudija – Veljko Brnović, Miodrag Radunović, Toko Raičević, Danilo Ćirović i Naim Duraku.

Bonus video: