4 tajne o vezi koje ne smijete reći drugima

"Molim te da ovo ostane među nama" je rečenica koja nas obvezuje na čuvanje tajne
148 pregleda 0 komentar(a)
ćutanje, Foto: Shutterstock
ćutanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2016. 12:50h

Mnogi od nas imaju potrebu ispričati sve probleme svojim prijateljima. Bez obzira na to kakve je prirode problem, osjećamo se bolje kada se povjerimo onima koji nas najbolje razumiju, a najčešće ipak razgovaramo o ljubavnim problemima.

Međutim, mnogi stručnjaci smatraju da bi neki detalji iz veze ipak trebali ostati između partnera i ne bismo ih smjeli dijeliti s drugima.

1. Svađe sa porodicom vašeg partnera.

Svi ponekad imamo neku zamjerku na ponašanje npr. svekrve ili zaove, ali to bismo trebali zadržati za sebe. Ljudima je u prirodi da zauzmu defanzivni stav kada je u pitanju njihova porodica, a vi nikada ne možete znati hoće li komentar koji ste nekome ispričali u povjerenju doći do partnera ili porodice i izazvati zamjeranje.

2. Partnerova seksualna fantazija.

Fantazije bi trebale biti tajna jer se radi o najintimnijem dijelu seksualnog života. Ponekad partnerima trebaju godine da bi ih povjerili i očekuju da to ostane vaša zajednička tajna, a ne tema rasprava.

3. Privatna informacija.

"Molim te da ovo ostane među nama" je rečenica koja nas obvezuje na čuvanje tajne. Bez obzira na to o čemu se radi, ako nas partner zamoli za diskretnost, onda smo dužni poštovati njegovu želju.

4. Lične stvari.

Informaciju o lošem zadahu ili nogama neugodnog mirisa zadržite za sebe. Tačnije, na pristojan način recite partneru što vam smeta jer bi to trebao čuti samo on, a ne vaše prijateljice. U pitanju su problemi koji se mogu riješiti i nema potrebe za stvaranjem neugodnih situacija, pogotovo ako se radi o stvarima zbog kojih se partner ionako osjeća nesigurno. prenosi Zadovoljna.hr.

Bonus video: