Miloš Marović mora da plati 385.000 eura prije nego ode na robiju

Marović je kao garanciju da će izmiriti dug, založio stan od 287 kvadrata u kome žive njegovi roditelji Svetozar i Đorđina. Država je upisala hipoteku na taj, kao i na stan Miloševih prijatelja od 38 kvadrata u Babinom dolu i na parcelu od 3.000 kvadrata u kotorskim Vranovićima
0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Miloš Marović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2016. 06:12h

Miloš Marović juče je u Specijalnom tužilaštvu dobio jasna upustva oko načina plaćanja 385.000 eura, na osnovu presude zbog učestvovanja u nezakonitoj kupoprodaji zemlje na Jazu.

Budvanin početkom januara treba da ode na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne koju je dogovorio sa tužilaštvom, pa bi prije toga trebalo da uplati i novac.

"Vijestima" je ranije u Opštini Budva potvrđeno da sin nekadašnjeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića novčanu kaznu neće uplatiti na račun lokalne uprave, poput kompanija Tradeunique, Gugi commerce i Copyright...

"Kod Osnovnog suda vodi se postupak izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine protiv Marović Miloša, po presudi Višeg suda u Podgorici od 29. avgusta, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja izvršenog na organizovan način, koja je postala pravosnažna 16. septembra. Presuda je dostavljena ovom sudu 26. septembra radi izvršenja. Istog dana upućen je poziv osuđenom Marović Milošu da 10. oktobra dođe u sud radi uručenja uputnog akta. Sud je 6. oktobra primio zahtjev za odlaganje izvršenja kazne zatvora za period od tri mjeseca osuđenom Marović Milošu, podnijet od strane Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore u cilju omogućavanja osuđenom da u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude obezbijedi i plati novčana sredstva u skladu sa navedenom presudom, u iznosu od 385.185,20 eura. Rješenjem predsjednika ovog suda, odloženo je izvršenje kazne zatvora osuđenom Marović Milošu za period od tri mjeseca, računajući od dana podnošenja zahtjeva, tačnije od 6. oktobra do 6. januara 2017. Istim rješenjem je određeno da je osuđeni Marović Miloš dužan da se dana 9. januara 2017. godine javi na izdržavanje izrečene mu kazne zatvora u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija - KP Dom Podgorica Spuž, pod prijetnjom prinudnog sprovođenja. Ovo rješenje je primio osuđeni Marović Miloš i Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore i rješenje je pravosnažno”, piše u odluci kotorskog suda.

Marović je kao garanciju da će izmiriti dug, založio stan od 287 kvadrata u kome žive njegovi roditelji Svetozar i Đorđina.

Država je upisala hipoteku na taj, kao i na stan Miloševih prijatelja od 38 kvadrata u Babinom dolu i na parcelu od 3.000 kvadrata u kotorskim Vranovićima.

Sin, otac i garancije

Milošev otac Svetozar, obavezao se da kaznu od 1.100.000 eura takođe uplati na račun države. Miloš je sa 10.000 kvadrata zemlje u Mrčevom polju garantovao da će njegov otac izmiriti tu obavezu.

Svetozar je prethodno založio đedovinu na Jazu i rodnom selu Krimovici, oko 13.000 kvadrata zemlje.

Marović je pred specijalnim tužiocima priznao da je bio na čelu kriminalne grupe, koja je oštetila opštinski budžet za više desetina miliona eura u osam korupcionaških afera. Sa tužilaštvom je zaključio dva sporazuma o priznanju krivice, na osnovu kojih je osuđen na ukupno 50 mjeseci robije.

Bonus video: