Aleksić izašao iz pritvora

Aleksić je uhapšen početkom oktobra zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije nekadašnjeg šefa Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala
107 pregleda 10 komentar(a)
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Radovan Aleksić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2016. 06:20h

Iz pritvora je juče izašao Radovan Aleksić, osumnjičeni za pokušaj ubistva inspektora Predrada Šukovića.

Jedan od njegovih branilaca, advokat Danilo Mićović kazao je da je rješenje o prihvatanju jemstva juče postalo pravosnažno.

"Istekao je rok za žalbe, kojih nije ni bilo. To je bilo za očekivati, jer je tužilaštvo dalo saglasnost da se prihvati jemstvo”, kazao je Mićović.

Objasnio je da su završene i formalnosti oko upisivanja zabilježbe na stan Aleksićeve supruge, koji je ponuđen kao jemstvo.

Aleksić je uhapšen početkom oktobra zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije nekadašnjeg šefa Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala.

Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je Ahmo Hajdarpašić (60) iz Sarajeva istražiteljima rekao da ga je prepoznao na policijskoj fotografiji osobe za koju vjeruju da je pucala na Šukovića.

Hajdarpašić je saslušan kao svjedok, ali je tada rekao da ne može sa 100 odsto sigurnosti tvrditi da je Aleksić muškarac sa slike, ali je kazao da vjeruje da jeste.

Tada je rekao da Aleksića poznaje još od 1993. godine, kada su zajedno radili u istoj kasarni u Nikšiću, ali da ga nije vidio 23 godine.

Šuković je nakon ranjavanja tužiocu kazao da je u konfliktu sa dvije osobe, ali i konstatovao da neće pričati o nalogodavcima na koje sumnja.

Nedavno je uslovno osuđen zbog komentara na portalu “Vijesti”, kojima je, utvrdio je sud, prijetio potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Osnovno i Više tužilaštvo prethodno su procijenili da u komentarima Šukovića nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, pa je Marković podnio privatnu tužbu protiv policajca.

Sadašnji predsjednik Vlade tada je osudio napad na policijskog službenika i odbacio spekulacije o povezanosti ovog slučaja sa njim.

Nakon izbijanja afere sa Markovićem, Šuković je javno optužio Markovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi”, koja se navodno bavila švercom cigareta. Marković je rekao da nikad nije čuo za mojkovački klan.

Bonus video: