IZBOR OPŠTINSKOG SEKRETARIJATA ZA KULTURU I SPORT

Uručena priznanja najboljim sportistima Podgorice

"Država je počela da prepoznaje moj rad i moje sportske rezultate. Zahvalio bih se svim sportskim radnicima koji su smatrali da treba budem najbolji sportista Podgorice. Vjerujem da neće izostati ni priznanje najboljeg u Crnoj Gori", rekao je Dejan Zlatičanin, najbolji sportista Podgorice
86 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji sportisti Podgorice 2016., Foto: Facebook
Najbolji sportisti Podgorice 2016., Foto: Facebook
Ažurirano: 04.04.2019. 22:07h

Profesionalni bokser, Dejan Zlatičanin najuspješniji je sportista Podgorice za 2016. godinu, u izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Zlatičanin je priznanje zaslužio osvajanjem titule profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

On je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije.

Zlatičanin se u Los Anđelesu priprema za odbranu titule šampionskog pojasa i borbu protiv Amerikanca Majkija Garsije, 28. januara u Las Vegasu.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA kazao da je počastvovan izborom za najboljeg sportistu Podgorice.

"Država je počela da prepoznaje moj rad i moje sportske rezultate. Zahvalio bih se svim sportskim radnicima koji su smatrali da treba budem najbolji sportista Podgorice. Vjerujem da neće izostati ni priznanje najboljeg u Crnoj Gori. Zahvalio bih se i Pošti Crne Gore na izdavanju poštanske markice sa mojim likom. Sve su to priznanja koja će mi dati vjetar u leđa za nastavak karijere", rekao je Zlatičanin.

Najbolji trener je Žarko Raković iz Omladinca.

"Priznanje pripada ne samo meni nego svim takmičarima Omladinca koji su u 2016. godini osvajali na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Osvajali smo priznanja na evropskim i svjetskim prvenstvima, Svjetskim kupovima i turnirima Premijer lige. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još bolji", kazao je Raković.

Omladinac je sa Ženskim košarkaškim klubom Budućnost Bemaks podijelio priznanje za najbolji klub u 2016. godini.

Kapiten Budućnost Bemaksa Ivana Mugoša kazala je da je priznanje potvrda da su na pravom putu.

"Priznanje ne bi zaslužili da nije pomoći rukovodstva i sponzora. Trudićemo da i u narednoj godini nastavimo gdje smo stali, da radimo još bolje i pokušamo da ponovimo rezultate", kazala je Mugoša.

Odlukom Sekretarijata perspektivni sportisti Podgorice za 2016. godinu su Anastasija Babović, Filip Bakić, Stefan Milić, Feđa Pajović, Miljan Marinović, Bojan Bošković, Ilija Radonjić, Milovan Sekulović i Filip Radulović.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2016. godini dobili su Radmilo Baranin, Marina Raković, Univerzitet Donja Gorica, Tomaš Đurović, Mario Hodžić, Dragana Konjević, Lazar Ćupić, Nenad Dulović, Vuk Dragutinović, Dejan Vukčević i Miloš Kovačević.

Zlatnom plaketom za poseban doprinos u razvoju školskog sporta nagrađeni su profesori Božidar Marković (OŠ Štampar Makarije) i Oleg Ulićević (Srednja škola Sergije Stanić), dok su isto priznanje za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport dobili Direkcija Svjetskog juniorskog vaterpolo prvenstva.

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobili su Atletski klub osoba sa invaliditetom Vihor, dok je e priznanje za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici uručeno Društvu sportske rekreacije Sindikata Telekoma - Podgorica.

Zlatnom plaketom za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta nagrađeni su Petar Popović i Ranko Jovović.