Bokan: Liga šampiona je uvijek izazov

Kapitenka naših odbojkašica je prijavljena za najkvalitetnije klupsko takmičenje, i trebalo bi da debituje već u četvrtak, u Bakuu, protiv poljskog Taurona.
133 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Instagram
Tanja Bokan, Foto: Instagram
Ažurirano: 14.12.2016. 10:07h

U Azerbejdžanu će do kraja sezone gledati i najbolje crnogorske odbojkašice - Ksenija Ivanović je od pretprošlog ljeta članica Telekoma (čiji je trener legendarni trener Zoran Gajić, novi predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije), a nova „stanovnica” Bakua je kapitenka naše reprezentacije, Tanja Bokan, koja je potpisala ugovor sa aktuelnim šampionom Azerailom.

"Imala sam nekoliko ponuda, ali sam izabrala Azerail jer nastupa u Ligi šampiona, što je naravno uvjek najveći izazov", kaže za “Vijesti” Tanja Bokan.

Bokan je, kako je najavila još ljetos, odlučila da pauzira prvu polovinu sezone, nakon što je završila obaveze u reprezentaciji (Evropska liga i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo), a drugi dio će odigrati u ekipi koja se, osim za trofeje u domaćem prvenstvu (sedam titula), takmiči i u Ligi šampiona.

"Poslije dva i po mjeseca opet ću na teren. Poželjela sam da odmorim malo i posvetim se voljenima, zato sam i napravila tu pauzu. Sada je vrijeme da se radi”, dodala je uz osmjeh naša odbojkašica.

Kapitenka naših odbojkašica je prijavljena za najkvalitetnije klupsko takmičenje, i trebalo bi da debituje već u četvrtak, u Bakuu, protiv poljskog Taurona.

"Ambicije kluba su, naravno, šampionska titula u domaćem šampionatu".

Prvi utisci u Bakuu su više nego pozitivni, ističe Baranka.

“Grad je ogroman i lijep, sa puno mogućnosti, kao i svi veliki gradovi. Najvažnije je da je ovo grad sa dosta sunčanih dana i izlazi na more, što meni mnogo znači, jer kada ste daleko od svojih i upadnete u tu, nazovi, krizu nedostajanja, treba vam "nešto". Ja to "nešto" pronalazim u vodi. Uslovi za rad su odlični, devojke su me super prihvatile i već sam se lijepo uklopila. Za sada sam zadovoljna, a nadam se da će tako ostati do kraja sezone”, zaključile je Bokan.

Tanja je prošle sezone igrala u dva kluba, prvo u japanskom Hamamicuu, a potom i za indonežanski Popsivo PGN.

Bokan je ponikla u ekipi Luke Bar, i sa matičnim klubom je 2003. igrala finale Kupa Srbije i Crne Gore.

Nakon toga je tri sezone nosila dres subotičkog Spartaka, a onda je počela inostranu karijeru.

Prvo je igrala u Italiji, u Soveratu, odakle je otišla u Francusku i tamo provela četiri godine, tri u Miluzu, te jednu u Kanu, prije nego se pretprošlog ljeta preselila u Japan...

Bonus video: