Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu Sevadu Muratoviću

Sud uvažio žalbe i ukinuo osuđujuću presudu Adisu Muratoviću, kojem će se ponovo suditi u bjelopoljskom Višem sudu
216 pregleda 0 komentar(a)
Muratović, Foto: Jadranka Ćetković
Muratović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.12.2016. 19:38h

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Sevadu Muratoviću, koji je bio optužen da je počinio teško ubistvo u pokušaju.

Istvoremeno, sud je uvažio žalbe i ukinuo osuđujuću presudu Adisu Muratoviću, kojem će se ponovo suditi u bjelopoljskom Višem sudu.

Prvostepenom presudom, Adis Muratović osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Anesa Kalača.

"Neosnovno se u žalbi državnog tužioca navodi da se iz izvedenih dokaza mogao izvesti zaključak da je Sevad Muratović počinio krivično djelo... Nasuprot tim navodima, pravilno je zaključivanje prvostepenog suda da se iz izvedenih dokaza nije mogao donijeti takav zaključak, pa je pravilno optuženog oslobodio optužbe. Utvrđujući iz video zapisa CD snimka kamere OB u Rožajama da je Sevad Muratović napustio prostorije tog odjeljenja 27. 07. 2014. u 22:56:30 sati, a događaj se dogodio oko 23 časa, potvrđena je odbrana optuženog da se nije mogao u vrijeme događaja nalaziti na mjestu gdje se desio... Odbrana optuženog potvrđuje se i video zapisom CD snimka kamere na benzinskoj pumpi u Rožajama, u kojem ni u jednom toku događaja nije zabilježeno prisustvo ovog optuženog na mjestu događaja”, piše u obrazloženju odluke.

U optužnici, između ostalog, piše da je Adis Muratović iz automatske puške ispalio više hitaca, od kojih je jednim pogodio Elvisa Jahovića, a jednim Anesa Kalača, dok mu je bio leđima okrenut.

Bonus video: