Boričić: Nisam vidio ubicu, prišao je s leđa

"Nemanja i Luka bili su u dobrim odnosima. Nijesu imali svađi”, kazao je svjedok Dražen Boričić u podgoričkom Višem sudu
1279 pregleda 7 komentar(a)
Dražen Boričić, Foto: Arhiva Vijesti
Dražen Boričić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.12.2016. 19:41h

Podgoričanin Dražen Boričić je juče u podgoričkom Višem sudu kazao da nije vidio ko je pucao u Luku Milića 30. juna 2015. godine, jer je ubica došao s leđa.

Taj svjedok sjedio je sa Milićem za stolom u lokalu “Rajska ptica” u Podgorici, u trenutku kada je ubijen.

Pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol, objasnio je da je sa Milićem bio kum.

“Kada sam došao u lokal 'Rajska ptica', u bašti su sjedijeli Luka Milić i Nemanja Vidmar. Vezao sam psa i kada sam sjeo sa njima, Nemanja je ustao i pošto se pitao sa mnom, rekao je: 'Brzo ću doći, odoh po telefon'. Sjedjeli smo ja i Luka, a pridružio se i Momčilo Mojašević kada se u jednom trenutku začuo pucanj. Ja sam doživio šok i od tog trentka se ničega više ne sjećam“, kazao je Boričić .

Sutkinja Moštrokol pročitala je njegovu izjavu koju je dao u istrazi pred tužiocem i kada je pojasnio da je Vidmar sa njima sjedio neko vrijeme, a zatim je otišao kući po telefon kolima njegovog brata.

“Vjerovatno je malo sjedio pa je otišao. Ne sjećam se tačno”, pojasnio je svjedok razliku u kazivanju.

Na pitanje tužioca Miloša Šoškića, svjedok je naveo da je prošlo više od pola sata od kada je Vidmar otišao kući po telefon do trenutka kada je Milić ubijen.

Nije se mogao sjetiti da li je Luka, po odlasku Vidmara, pričao o okrivljenom.

“Nemanja i Luka bili su u dobrim odnosima. Nijesu imali svađi”, naveo je on.

Prema navodima optužnice, Vidmar je 30. juna 2015. sa umišljajem ubio Milića.

Piše da je iz revolvera koji je neovlašćeno posjedovao, ispalio četiri hica u pravcu Milića, od kojih su ga dva pogodila u predjelu tijela.

Suđenje se nastavlja 27. februara.

Bonus video: