Inzbruk će dati sliku konačnog epiloga

Pravo da se ponovo nađu u CEV kupu, crnogorske šampionke su dobile oktobarskom eliminacijom u prvom kolu Lige šampiona, od estonske Kohile (1:3, 2:3).
0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
ŽOK Luka Bar, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 13.12.2016. 13:37h

Nakon 18 godina, odbojkašice Luke Bar će ponovo zaigrati u CEV kupu. Prije skoro dvije decenije, Baranke su u ovom takmičenju, tada najslabijem (danas je to Čelendž kup), igrale turnir druge runde, i upisale pobjedu u tri meča, u konkurenciji njemačkog Minstera, švajcarskog Šafhauzena i Petanža iz Luksemburga, koga su “sirene” jedino savladale.

Pravo da se ponovo nađu u CEV kupu, crnogorske šampionke su dobile oktobarskom eliminacijom u prvom kolu Lige šampiona, od estonske Kohile (1:3, 2:3).

A rival u sedmoj evropskoj sezoni u klupskoj istoriji je austrijski Tirol iz Inzbruka, klub sa čijom muškom ekipom su već igrali odbojkaši Budućnosti i Budvanske rivijere u Ligi šampiona…

"Iako ne znamo mnogo o njima, kao ni oni o nama, Tirol je favorit u ovom dvomeču. Ali, to ne znači da se mi unaprijed predajemo, daćemo sve od sebe kako bi izvukli što je više moguće iz prvog meča. Idemo na pobjedu, pa šta bude, kako ne bismo imali za čim da žalimo kao što je to bio slučaj u Ligi šampiona protiv Kohile u prvom meču, kada smo mogle bolje da prođemo", kazala je za „Vijesti“ kapitenka Luke Bar, Vesna Joksimović, koja je i dalje rovita, kao i libero Melisa Cenović, koja se tek nedavno oporavila od bolesti, ali bi trebala da bude u startnoj postavi.

Tirol je osnovan 1997. godine, pet godina nakon Luke Bar. Iako je nekoliko puta bio drugi u ligaškom dijelu prvenstva Austrije, tek je prošle sezone prvi put u klupskoj istoriji stigao do finala plej-ofa (iako je u ligaškom dijelu bio tek sedmi), gdje je izgubio od šampiona Posta sa 2:1 u pobjedama.

Trenutno je četvrti u prvenstvu, sa skorom od osam pobjeda i pet poraza. Tirol ima dvije Kanađanke (tehničara i primača), te po Amerikanku (srednji bloker) i Italijanku (korektor).

"Austrijska liga nije neki veliki nivo, ali su u prednosti u odnosu na nas jer u ekipi imaju četiri strankinje, svakako imaju veće iskustvo od nas. Ali, ako nam se ukaže šansa, gledaćemo da je iskoristimo. Bitno je da ekipa odigramo na nivou na koji može, a vidjećemo na kraju za koliko će nam to biti dovoljno. Kako se primiče kraj godine, većina razmišlja o Novoj godini, a nama je ovaj decembar težak, jer osim evropskog dvomeča imamo i gostovanje Budvi u Kupu Crne Gore, pa moramo biti maksimalno skoncentrisani", rekao je za „Vijesti“ trener Baranki Vladimir Milačić.

Večerašnja utakmica u Inzbruku počinje u 20 sati.

Bonus video: