DOZVOLJENO 80 KILOMETARA NA ČAS

Nikšićanin vozio 190 km/h na Marezi

Policija je video kamerom iz presretača snimila vozilo "Mini Cooper" nikšićkih registracija koji se kretao velikom brzinom
109 pregleda 0 komentar(a)
presretači, Foto: TV Vijesti
presretači, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 22:07h

Nikšićani Z.Đ. je vozio brzinom od 191 km/h u mjestu gdje je dozvoljena brzina 80 kilometra na čas, saopšteno je iz Uprave policije.

Od njega je oduzeta vozačka dozvola i podnijeta je prekšajna prijava, a vozilo je isključeno iz saobraćaja.

Policija je video kamerom iz presretača snimila vozilo "Mini Cooper" nikšićkih registracija koji se kretao velikom brzinom.

"Policijski službenici su sustigli ovo vozilo. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, a od vozača Z.Đ. iz Nikšića je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta", navodi se u saopštenju policije.

Policija je navela da je prije 4 dana napravljen sličan prekršaj na putu Podgorica - Bar kada je Baranin V.P. vozio brzinom od 170 kilometara na čas u mjestu Goričani gdje je dozvoljena brzina 70 kilometara na čas.

Baranin je upravljao neregistrovanim vozilom "golf II", a policija navodi da je za nešto više od mjesec dana napravio četiri saobraćajna prekršaja uključujući prebrzu vožnu i vožnju pod dejstvom alkohola, a i bila mu je izrečena privremena zabrana vožnje.

"Bezbjednost saobraćaja na putevima, pokazale su analize, u navjećoj mjeri zavisi od ponašanja vozača odnosno poštovanja saobraćajnih propisa. Najčešći prekršaji koji se čine su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i preticanje preko neisprekidane linije na putnim pravcima. Upućujemo apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i shodno zakonu. Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima kako bi se preventivno djelovalo na najteže posljedice koje ovakvi prekršaji mogu da prouzrokuju", zaključuju u Upravi policije.