Dnevnica: Hladan vjetar Igora nije spriječio da pomogne

Tih nekoliko novembarskih dana duvao je jak sjeverni vjetar. Igor Đurović je došao rano ujutro i rekao nam da mu ne smeta hladnoća, da želi da da sve od sebe kako bi pomogao porodicu iz njegovih Bjelopavlića. A nije bilo nimalo jednostavno raditi ni snimati u takvim uslovima.
105 pregleda 3 komentar(a)
Igor Đurović, Foto: Fabrika ideja
Igor Đurović, Foto: Fabrika ideja
Ažurirano: 13.12.2016. 13:01h

Nova epizoda Dnevnice prikazuje novog heroja jedne porodice koji nije odustao od snimanja iako su vremenski uslovi bili takvi da je bilo teško izaći iz kuće , a ne raditi i snimati emisiju. Međutim pjevač Igor Đurović nije odustao niti pomjerio za sledeći dan. Znao je da neko od njega očekuje pomoć i nije htio da razočara.

„Tih nekoliko novembarskih dana duvao je jak sjeverni vjetar. Igor Đurović je došao rano ujutro i rekao nam da mu ne smeta hladnoća, da želi da da sve od sebe kako bi pomogao porodicu iz njegovih Bjelopavlića. A nije bilo nimalo jednostavno izaći i provesti dan na vjetru“, kazala je voditeljka i producentkinja emisije Biljana Savićević.

Igor je radio na lokacijama u njegovom Danilovgradu. Nakon toga je kupovao namirnice u marketu IDEA, pokrovitelju serijala Dnevnica. Na taj način je pomagao samohranom ocu Gojku Đokiću i njegovom trinaestogodišnjem sinu koji žive od penzije opterećene kreditima u trošnoj kući u jednom bjelopavlićkom selu.

„Nakon što je upoznao Gojka i njegovog sina, Igor je bio posebno motivisan, jer je saznao da je Gojko u mladosti bio drug sa njegovim pokojnim ocem, legendarnim pjevačem crnogorske izvorne muzike Ljubom Đurovićem. I to ga je posebno motivisalo“, dodala je Savićević.

Igor Đurović nije krio zadovoljstvo učešćem u Dnevnici.

„Drago mi je što nam vjetar nije pokvario dan i posao. Nadam se da će projekat Dnevnica trajati još dugo i ako vam ikada bude trebao radnik u ovoj humanoj misiji, računajte opet na mene. Gdje god da sam i šta god da bude posao dolazim“, kazao je Đurović.

Pjevač je pored radnih zadataka na pumpi, auto servisu i fabrici, napravio i svoj humanitarni koncert, kako bi dodatno prikupio sredstva.

„Nadam se da će Đokićima vjera i snaga biti veće i da im više neće trebati pomoć, već da će naći način i put da izađu iz krize koja ih je zadesila. Ja se iskreno nadam i molim da tako bude“ kazao je Igor Đurović.

Emisiju Dnevnica, koja je nedavno dobila nagradu za filantropiju Iskra, gledajte u srijedu 14. decembra u 20 sati na TV Vijesti.

Bonus video: