NAPREDUJE ISTRAGA O NAJNOVIJEM ZLOČINU U BUDVI:

Ubistva preuzeo specijalni tužilac

Izvor iz istrage kazao je da je ubistvo Borete i Zečevića policijski riješeno, ali da se čekaju rezultati vještačenja izuzetih tragova...
97 pregleda 25 komentar(a)
Ubistvo Budva, Foto: Filip Roganović
Ubistvo Budva, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.12.2016. 06:14h

Viša državna tužiteljka Suzana Milić juče je kolegama iz Specijalnog tužilaštva proslijedila kompletnu dokumentaciju iz predmeta o nedavnom dvostrukom ubistvu i ranjavanju u Budvi.

To je učinjeno jer postoji osnovana sumnja da je  organizovana kriminalna grupa pripremila i likvidirala Đorđa Boretu, kada je stradao i ljekar u penziji Dragan Neno Zečević (69), a ranjen Ivo Stanišić (34). 

Slučaj vodi specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je naložio budvanskim istražiteljima  pretrese još nekoliko objekata.

Nezvanično je saopšteno da su budvanski policajci  prikupili  ključne dokaze o ubici Borete, ali i da bi ti tragovi inspektorima omogućili  i  rasvjetljavanje  najmanje još jednog ubistva u  ratu narko klanova.

“Vijestima” je rečeno da su policajci i juče   pretresali članove kriminalnih grupa u Budvi, a da su im pod posebnom pažnjom bili oni  iz Rafailovića.

Izvor iz istrage kazao je da je ubistvo Borete i Zečevića policijski riješeno, ali da se čekaju rezultati vještačenja tragova izuzetih tokom uviđaja.

Isti sagovornik rekao je  da vjeruje da će vještačenje tih tragova  rasvijetliti još neka ubistva počinjena u Crnoj Gori. 

Policija je tokom najnovije istrage pronašla čaure, skuter, ukradena vozila  pripremana ili korišćena u zločinu...

Navodno su i nadzorne kamere  na jednom lokalu pomogle policajcima u identifikaciji osobe koja je pucala, iako su očevici ranije kazali da su i vozač i suvozač bili maskirani.

Policija je prije tri dana uhapsila bosanskog državljanina Vladimira Šmanju  i Nišliju Miljana Bulatovića zbog sumnje da su pomagali ubici.

Određen im je pritvor do 30 dana.

Preporučujemo za Vas