Na Božaju otkriveno 56 kilograma skanka: Uhapšena tri Albanca

Uhapšeni su albanski državljani Astrit Šekaj, Erjon Zekaj i Emiliano Hisa
126 pregleda 6 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.12.2016. 11:44h

Crnogorska policija iz Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) Tuzi sinoć je u mjestu Božaj otkrila oko 56 kilograma skanka.

Tom prilikom uhapšeni su albanski državljani Astrit Šekaj, Erjon Zekaj i Emiliano Hisa. Oni su osumnjičeni da su prethodno prokrijumčarili drogu iz Albanije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar, OGB Tuzi su, na osnovu informacija koje su razmijenili sa kolegama iz Albanije, sinoć u mjestu Božaj, u vozilu albanskih registarskih oznaka, otkrili oko 56 kilograma skanka. Tri albanska državljanina koja su prevozila skank, a koji su kako se sumnja prethodno prokrijumčarila iz Albanije, su lišena slobode" ,saopšteno je iz Uprave policije.

Policajci iz OGB Tuzi su sinoć oko 21,15 časova, realizovali akciju izvedenu na osnovu operativnih saznanja pribavljenih u saradnji sa graničnom policijom Albanije.

"U akciji je na putnom pravcu Tuzi – Božaj, u mjestu Božaj, zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo „VW Golf III“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravlja A.Š. (32) iz Skadra, dok su se u vozilu kao saputnici nalazili E.Z. (23) iz Skadra i E.H. (23) iz Koplika", kazali su iz UP.

Prilikom zaustavljanja osumnjičeni su pokušali da pobjegnu u čemu nijesu uspjeli, jer su ih u tome spriječili policajci.

"Pregledom vozila „VW Golf III“ su na zadnjem sjedištu i u prtljažniku pronađena četiri džaka sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 56 kilograma", kazali su iz UP.

Iz UP je rečeno da su događaju obaviješteni policajci iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su preuzeli osobe, vozilo i drogu. O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Navedena tri lica su lišena slobode. Osumnjičeni A.Š, E.Z. i E.H. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz Uprave policije

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Ovo je druga veća zaplena skanka u prethodna dva dana. Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Sjever, SGB Bijelo Polje, su, podsjećamo, prekjuče, 10.12.2016. godine oko 01,30 časova, u mjestu Bjelice – Opština Bijelo, u vozilu podgoričkih registarskih oznaka otkrili oko 40 kilograma skanka. Lice koje je prevozilo drogu, Z.R. (36) iz Podgorice, je lišeno slobode", zaključeno je iz UP.

Bonus video: