VREMEPLOV Komisija za Nacional nastavlja rad

Potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića nije bio u sali u trenutku glasanja, čime je prekinuo dosadašnji običaj da se pojavi i pomogne svojim partijskim kolegama kada predsjedavajući pozove na izjašnjavanje o nekoj tački dnevnog reda
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Skupština Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.12.2016. 10:43h

Poslanici u Skupštini CG usvojili su većinom glasova Odluku da se do 10. marta iduće godine produži mandat parlamentarnoj Komisiji za ispitivanje pisanja zagrebačkog "Nacionala" o sprezi državnog vrha i duvanske mafije. Odluku, koju je predložila koalicija "Zajedno za Jugoslaviju", podržalo je 38 poslanika SNP, NS, SNS, LSCG i DUA, protiv je bilo 28 poslanika DPS, dok je klub SDP bio podijeljen.

Potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića nije bio u sali u trenutku glasanja, čime je prekinuo dosadašnji običaj da se pojavi i pomogne svojim partijskim kolegama kada predsjedavajući pozove na izjašnjavanje o nekoj tački dnevnog reda.

Iz redova DPS-a i juče je ponavljana priča da Komisija, odnosno koalicija "Za Jugoslaviju", zapravo, ne želi da utvrdi istinu, pošto navodi "Nacionala" nijesu tačni, već da je riječ o političkoj ujdurmi smišljenoj radi diskreditacije nosioca projekta obnove crnogorske državne nezavisnosti.

Bonus video: