Istraga ubistva Borete i Zečevića, Budvanin tvrdi: Inspektori oduzeli CD, crteže, pisma, iPod...

Brat Budvanina R. V. tvrdi da su im policajci pretresli samo jednu sobu
93 pregleda 16 komentar(a)
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
trofej pucnjava, Bečići pucnjava, Đorđe Boret ubistvo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.12.2016. 07:16h

Brat Budvanina R. V. čija je kuća pretresena 9. decembra u istrazi ubistva Đorđa Borete (32) i Dragana Nena Zečevića (69) tvrdi da policija iz njihove kuće nije uzela nikakve dokaze, već CD-ove, crteže i pisma.

Budvanin je “Vijestima” saopštio da su policajci pretresli samo sobu njegovog brata: “Pretres je trajao svega 58 minuta. Dokazi su im nekoliko bezveznih pisama, nekoliko CD-ova na kojima su filmovi i domaća muzika, moj iPod, njegove slike i crteži, jer voli da slika... Bila su prisutna dva svjedoka i naša dobra stara baba”, kazao je M. V.

Objasnio je da je policija tog jutra došla ispred njihove kuće, ali da su čitav dan čekali nalog za pretres.

“Došli su oko 7 ujutro sa dugim cijevima, ali su čitav dan čekali. Kada su ušli u kuću, nisu ostali ni sat”, rekao je on, dodajući da je objavljivanjem informacija o pretresu ugrožena bezbjednost njegove porodice.

“Vijestima” je ranije iz policije rečeno da su forenzičari iz kuće R. V. izuzeli brojne predmete i dokaze.

Budvanska policija i juče je pretresala članove kriminalnih grupa u tom gradu. Pod posebnom pažnjom istražitelja članovi su kriminalne grupe iz Rafailovića. U tom naselju inspektori su u proteklih par dana pretresli objekte desetak Budvana, koji se dovode u vezu sa kotorskim kavačkim kriminlanim klanom. Izvor iz istrage kazao je da je ubistvo Borete i Zečevića policijski riješeno, ali da se čekaju rezultati vještačenja tragova izuzetih tokom uviđaja. Isti sagovornik kazao je da vjeruje da će vještačenje tih tragova rasvijetliti još neka ubistva počinjena u Crnoj Gori. Policija je u toj istrazi pronašla čaure, skuter, ukradena vozila...

Zbog pomaganja ubicama, Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) poslati su juče u Istražni zatvor u Spužu.

Boreta i Zečević ubjeni su 7. decembra na terasi bečićkog lokala “Trofej”. Tada je ranjen i Budvanin Ivo Stanišić (34).

Bonus video: